EUR: 316,78 Ft
CHF: 281,84 Ft
2019. március 25., hétfő
Irén, Írisz

Egyéb Szeged

Perrel fenyegetőzik a szegedi önkormányzat

Újabb fordulat a Mars téri piac 2009-es  ledózerolásának ügyében: most a Városháza fenyegetőzik azzal, hogy büntetőeljárást indít azok ellen, akik kétségbe vonják a projekt törvényességét.

A SzegedMa megírta, hogy eltűntek azok a közérdekű anyagok a rendőrségről, amelyek a pórul járt kereskedők szerint bizonyíthatták volna, hogy ki, hogyan és mikor adott utasítást a dózerolás rendőri biztosítására. Vagyis hogy „milyen alapon rendelte ki az éj leple alatt a Botka-féle városvezetés 2009-ben a rendőröket” a piacra, és a hatóság miért nem védte meg az árusok törvényben garantált jogait – mondták nekünk a kereskedők. Cikkünk után most az önkormányzat sajtósa, Ökrös Tamás közleményt juttatott el szerkesztőségünknek, amelyben azt írta: mindenkit szétperelnek, aki szerint necces volt a dózerolás.


A bontást éjszaka kezdték meg, rendőrsi biztosítás mellett

Szó szerint ezt írták: „A Mars téri piac a felújítás előtt a város egyik szégyenfoltja volt. Az önkormányzat az Európai Unió támogatásával modern és kulturált vásárhelyet alakított ki a téren. A szegedi önkormányzat minden tekintetben törvényesen hajtotta végre a piac felújítását. A fejlesztés szigorú állami felügyelet mellett történt, a beruházást minden ellenőrzés alkalmával jóváhagyták. A Magyar Államkincstár legutóbb 2017 végén tartott átfogó vizsgálatot. Az ötéves fenntartási időszak végén esedékes ellenőrzés során is mindent szabályosnak és jogszerűnek találtak. Ezért Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata büntetőeljárást kezdeményez azokkal szemben, akik vitatják a beruházás törvényességét.” Mint ahogy azt már lapunkban többször is megírtuk, nem az a baj, hogy a régi piac helyett új és szép épült, hanem az a gondja a kereskedők egy részének, hogy nem egyezett meg velük az önkormányzat, hanem inkább ledózeroltatta a pavilonjaikat 2009 adventjének első vasárnap éjszakáján. Emiatt pedig számos szegedi család megélhetése került veszélybe – állítják a pórul járt árusok. Több kereskedő a mai napig perben áll a városvezetéssel, és még mindig sok a kérdőjel, hogy mi miért történt valójában.

A régi Mars téri piac romjai

Kapcsolódó Cikkek