EUR: 318,72 Ft
CHF: 281,19 Ft
2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Székesfehérvár

Pont úgy, mint a nagyok

Január 31-én tizennegyedik alkalommal rendezték meg a székesfehérvári Oviolimpiát. A Tóvárosi Általános Iskola tornatermében százak voltak kíváncsiak az ügyes gyerekekre.

Az idei Oviolimpiára 11 intézményből érkeztek csapatok, az óvodások különféle játékos versenyszámokban mérték össze képességeiket, felhívva a figyelmet a mozgás örömére. A már hagyománnyá vált mozgásos sorváltóverseny idén is – mint eddig mindig – jól sikerült. A tornaterem megtelt versenyezni vágyó gyerekekkel, szurkoló szülőkkel, pedagógusokkal. A rövid megnyitó után a bemelegítő gimnasztika következett, majd megkezdődött a több feladatból álló versengés.


Az ovisok heteken keresztül készülnek a feladatokra, az óvónők pedig edzőként végig mellettük állnak Fotó: K. Mátyás Bertalan

A hangulat szinte leírhatatlan volt. Transzparensek, „őrjöngő” szülők és rokonok, hatalmas lelkesedés. A tornaterem ajtajára akár ki is tehették volna a megtelt táblát. Az ovisok heteken keresztül készültek a feladatokra, az óvónők pedig edzőként végig mellettük álltak.

– Az Oviolimpia lehetőséget ad, hogy megismerjük a kicsiket, és akik közülük hozzánk jönnek iskolába, már nem lesz idegen a környezet. A szülők is nagyon szeretik ezt a programot, mert a gyerekeiket olyan helyzetben látják, amilyenben nem szokták – mondta az egyik szervező pedagógus.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.