EUR: 318,41 Ft
CHF: 284,11 Ft
2019. március 26., kedd
Emánuel

Egyéb Székesfehérvár

Premierek a színházban

Szabó Magda Régimódi történet című darabját állította színre a fehérvári Vörösmarty Színház. Az első előadás február 10-én volt. A darab iránt hatalmas az érdeklődés.

a Fotó: József Lipót

A történet, amelyet a regényíró maga adaptált igen jó érzékkel színpadra, az 1800-as évek második felében játszódik, amikor egy debreceni család okos lánya férjhez megy egy vidéki földbirtokoshoz, Jablonczay Kálmánhoz. A házaspár a férj kastélyába költözik. Az eleinte boldognak induló házasságból három gyermek születik, de az új asszony, Rickl Mária hamarosan ellentétbe keveredik a vidéki dzsentri életmóddal, a férjével és az apósával. A fiatal férj végül elkártyázza a kastélyt és a birtokot, Debrecenbe költöznek, az asszony apjának házába. A férj vidékre megy dolgozni, az ifjabb Jablonczay Kálmán később feleségül vesz egy gazdag lányt, akinek elherdálja a vagyonát. Kislányukat Rickl Mária veszi magához, idős korában azonban teljesen magára marad.


Rickl Mária szerepét Varga Mária, Jablonczay Kálmánét Kuna Károly formálja meg, a rendező Tasnádi Csaba.

A színház egy másik premierre is készül. Március 8-án, a teátrum történetében először vörös szőnyeges filmpremier lesz: az országos bemutatóval egy napon e falak közé érkezik Sándor Pál Kossuth-díjas rendező új filmje, a Vándorszínészek, melyben Gáspár Sándor, a társulat tagja az egyik főszereplő. A nagyterem igazi szélesvásznú mozivá alakul, és a vetítést követően lehetőség lesz találkozni, beszélgetni az alkotókkal!

Kapcsolódó Cikkek

  • Cipőfűzővel fojtotta meg élettársát egy rab

    Cipőfűzővel fojtotta meg élettársát egy rab

    Emberölés és fogolyszökés miatt emelt vádat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség egy nagyecsedi férfi ellen, aki tavaly júniusban börtönbüntetését töltötte, de eltávozása alatt megfojtotta 19 éves élettársát – közölte a főügyészség vezetője kedden az MTI-vel.

  • Hatvanmillió forintra bírságolták a Magyar Posta biztosítót

    Hatvanmillió forintra bírságolták a Magyar Posta biztosítót

    Összesen 60 millió forint bírságot szabott ki a jegybank a Magyar Posta biztosítóira: a Magyar Nemzeti Bank (MNB) egyebek közt nyilvántartási, adatszolgáltatási, informatikai, ügyféltájékoztatási, panaszkezelési és a biztosítási szerződési feltételeket érintő jogsértések miatt hozott intézkedéseket és rótt ki bírságot a Magyar Posta Biztosító Zrt.