2018. november 18., vasárnap
Jenő

Egyéb Székesfehérvár

Premierek a színházban

Szabó Magda Régimódi történet című darabját állította színre a fehérvári Vörösmarty Színház. Az első előadás február 10-én volt. A darab iránt hatalmas az érdeklődés.

a Fotó: József Lipót

A történet, amelyet a regényíró maga adaptált igen jó érzékkel színpadra, az 1800-as évek második felében játszódik, amikor egy debreceni család okos lánya férjhez megy egy vidéki földbirtokoshoz, Jablonczay Kálmánhoz. A házaspár a férj kastélyába költözik. Az eleinte boldognak induló házasságból három gyermek születik, de az új asszony, Rickl Mária hamarosan ellentétbe keveredik a vidéki dzsentri életmóddal, a férjével és az apósával. A fiatal férj végül elkártyázza a kastélyt és a birtokot, Debrecenbe költöznek, az asszony apjának házába. A férj vidékre megy dolgozni, az ifjabb Jablonczay Kálmán később feleségül vesz egy gazdag lányt, akinek elherdálja a vagyonát. Kislányukat Rickl Mária veszi magához, idős korában azonban teljesen magára marad.


Rickl Mária szerepét Varga Mária, Jablonczay Kálmánét Kuna Károly formálja meg, a rendező Tasnádi Csaba.

A színház egy másik premierre is készül. Március 8-án, a teátrum történetében először vörös szőnyeges filmpremier lesz: az országos bemutatóval egy napon e falak közé érkezik Sándor Pál Kossuth-díjas rendező új filmje, a Vándorszínészek, melyben Gáspár Sándor, a társulat tagja az egyik főszereplő. A nagyterem igazi szélesvásznú mozivá alakul, és a vetítést követően lehetőség lesz találkozni, beszélgetni az alkotókkal!

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.