2019. január 18., péntek
Piroska

Extra

R. Kárpáti Péternek még gyűjtenie kell az újabb gyerekre

R. Kárpáti Péterrel nem bánt kesztyűs kézzel az élet az elmúlt években. Az ismert színész 14 éve tűnt el sorozatából, és 23 év után a házassága is tönkrement. Azóta újra talpra állt: két éve él boldog párkapcsolatban, könyvet ír, előadásokat tart. Párjával szeretnének közös gyereket, azonban ehhez még meg kell teremtenie az anyagi biztonságot. 

R. Kárpáti Péter úgy érzi, sikerült új életet kezdenie. Szabadúszóként saját produkciós céget visz, színházi előadásokkal és egyéb műsorokkal. Ezenkívül szinkronizál, televíziós műsorokban tűnik fel, amatőr séfként fesztiválokon lép fel, valamint könyvet ír. – Világéletemben talpraesett gyerek voltam. Nyilván meglepett, amikor kikerültem a sorozatból, de megráztam magam, és felvettem egy másik fonalat. Gergely Robi azonnal lecsapott rám, és szerepekkel kínált meg. Szinkront azért a sorozat alatt is vállaltam. Lett időm arra, hogy megírjam a könyvsorozatomat a halálközeli élmények témájáról. Ebből dokumentumfilmet is készítettünk, és előadásainkkal járjuk az országot. Nagyon sokan kíváncsiak ránk, mert ez egy olyan téma, amelyet korábban nem igazán dolgoztak fel itthon, és az előadóink mind átélték ezt a pillanatot – mondta Péter.


Az 55 éves színésznek ma már a magánélete is sínen van. Feleségével hiába próbálkoztak, hogy megmentsék kapcsolatukat, 23 év után mégis a válás mellett döntöttek. Azóta Péterre újra rátalált a szerelem, ami immáron két éve tart. – A párommal nagyon harmonikus a kapcsolatunk, és boldogok vagyunk. Amióta összeköltöztünk, csak erősödött a szerelmünk. Ő egy „civil” lány, és szeretne az is maradni, amolyan Columbo felesége státusban – mondta nevetve R. Kárpáti, aki olyannyira teljesnek érzi az életét szerelmével, hogy nemcsak házasságot, de közös babát is szeretnének.

– Beszélünk a gyerekvállalásról, nagyon szeretnénk. Nem érzem magam öregnek az apasághoz, ráadásul a páromnak még nincs saját gyereke, és fiatalabb is nálam, szóval bőven van még időnk. Ugyanakkor nem utolsó szempont, hogy amikor viszem az óvodába, ne nagypapázzanak le. Az eljegyzés és a házasság is tervben van, de van még időnk.


Pétert leginkább az egzisztenciális helyzete tartja vissza a gyerekvállalástól. – Ha meg tudjuk teremteni a megfelelő egzisztenciát, számolva azzal, hogy a párom is kiesik a munkából, akkor ez működhet. Szeretnék olyan anyagi biztonságot, hogy ha minden kötél szakad, akkor is meg tudjunk élni. Én szabadúszóként dolgozom, és világéletemben biztonsági játékos voltam. Vannak emiatt félelmeim, főleg mert egyszer már a sors mindent elvett tőlem, a házzal együtt – mesélt aggodalmairól a színész, aki nem igazán tartja a kapcsolatot volt  feleségével.

– Nem beszélünk az exnejemmel. Nyilván a gyerekek miatt valamennyit tudunk egymásról, de úgy gondolom, ezt mi anno teljesen lezártuk. Ennek ellenére nem félek újra megnősülni, úgy gondolom, ha valami egyszer nem működött, az nem jelenti azt, hogy mással sem fog.

Kapcsolódó Cikkek