EUR: 316,44 Ft
CHF: 281,79 Ft
2019. március 25., hétfő
Irén, Írisz

Egyéb Nyíregyháza

Rák Zoltán fia örökölte szülei művészi vénáját

Mivel a Móricz Zsigmond Színház ifjú művésze sokszor este is dolgozik, ezért ritka öröm számára, ha a fürdetésnél jelen lehet. Igyekszik persze minél több időt tölteni a kicsivel, akinek gyakran énekel, rigmusokat mond. Az egyik legfontosabb atyai teendőnek pedig Zétény altatását tartja.

Van drámai érzéke Rák Zoltán színész januárban született kisfiának: a nyilvános főpróba és a premier közötti éjszakán látta meg a napvilágot.


– Az Asszony asszonynak farkasa című darab január 12-ei bemutatójára készültünk, amikor már tudtuk a párommal (Szakály Viktória moderntánc-pedagógus – szerk.), hamarosan „megérkezik” Zétény. A számítások szerint a főpróbahét hétfőjén kellett volna megszületnie, ő azonban a „nagyobb hatás” kedvéért várt majdnem a premierig. Az első felvonásban csak egy apró jelenetben vagyok benne, ezért a főpróbán ez a rész gond nélkül lement nélkülem, de a második felvonásban már nagy izgalmak közepette magam játszottam. A tapsot nem vártam meg, szaladtam kocsival haza. Kiderült, ők már a kórházban vannak, ahol három órán belül, hajnali két óra előtt megszületett a gyermekünk. Apás szülésre készültünk. Sokat olvastam a témáról korábban, nem lettem rosszul, ahogyan néhányan rémítettek, s végig volt teendőm: ápolgattam Viki lelkét, markolta a kezem, vizes borogatást tettem rá… Mondtam is a következő napokban, hogy szülési fájdalmaim vannak, mert az egyik oldalam teljesen elgémberedett a szorítástól – mesélte a babavárás időszakáról és kisfia születésének pillanatairól a színész.

Rák Zoltán családja körében

Mint Zoltántól megtudtuk, először ő vehette kézbe a kicsit. Több mint három kilósan, 53 centiméterrel látta meg a világot. Egy hónaposan egyre erőteljesebb a hangja, amit szeret „kiereszteni”. Ha nincs semmi baja, akkor nyugodt, jól alszik. Még csak anyatejjel táplálkozik. Azt mondják, a papájára hasonlít, de azért Zocsi a mama vonásait is látja benne. Nyáron lesz a keresztelő Békéscsabán. Addig is nagy erőkkel dolgozik az édesapja, például az egyik főszereplője lesz a Rózsák háborúja című darabnak, amelyet március 2-án mutatnak be. Rák Zoltán Nagyszalontán született, ahogyan Arany János is, akinek tiszteletére készítik az Arany-metszés című műsort a teátrumban, amit rendez, miközben játszik is benne. Élete egyik fő művének tartja. A másik természetesen a kis legény, akinek lapunk megjelenése napján lesz az első névnapja. Kívánjuk, legyen még számtalan örömteli esemény az életében!


Kapcsolódó Cikkek