EUR: 323,07 Ft
CHF: 282,98 Ft
2018. október 19., péntek
Nándor

Egyéb Szolnok

Régi idők játékai az Agórában

Régi babák és babakocsik, fa- és öntöttvas játékok, mesekönyvek, moncsicsi – ezeket a hajdani játékokat lehetett megnézni és kipróbálni hétvégén az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ Játékmúzeumában.

A Péter Mária által összeállított gyűjteményben az 1900-as évek elejéről és közepéről származó játékokat, autó- és motormaketteket lehetett megcsodálni; sokaknak ismerősek voltak ezek saját gyerekkorukból, de a kicsik is örömmel fedezték fel szüleik, nagyszüleik játékait. Ezek bár már egyáltalán nem hasonlítanak a mai hangos, mozgó műanyag játékokra, a gyerekek ugyanolyan lelkesedéssel vetették bele magukat a játékba, mint otthon. A kiállítást három napig lehetett megtekinteni, de elképzelhető, hogy egy állandó helyen nyílik meg a jövőben.


A tulajdonos, Péter Mária lelkesen mesél a játékokról
Fotó: Kiss János

A kicsik is szívesen játszottak a régi játékokkal
Fotó: Kiss János

Fotó: Kiss János

Fotó: Kiss János

Fotó: Kiss János

Fotó: Kiss János

Fotó: Kiss János

Kapcsolódó Cikkek

  • Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Összesen tizenegy országból érkeztek katonák – valamint rendőri és civil felkészülők – Szolnokra, a Béketámogató Kiképző Központba, hogy részt vegyenek a 36.

  • Szinte egész Újpest sportolt!

    Szinte egész Újpest sportolt!

    ngetegen mennek el, és nagyszerű hangulatot teremtenek.Így volt az az őszi rendezvényen is: az Újpest Atlétikai Stadionjában ismét a sporté volt a főszerep, de természetesen a hagyományos főzőverseny sem maradhatott el.