EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,76 Ft
2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Szolnok

Régi idők játékai az Agórában

Régi babák és babakocsik, fa- és öntöttvas játékok, mesekönyvek, moncsicsi – ezeket a hajdani játékokat lehetett megnézni és kipróbálni hétvégén az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ Játékmúzeumában.

A Péter Mária által összeállított gyűjteményben az 1900-as évek elejéről és közepéről származó játékokat, autó- és motormaketteket lehetett megcsodálni; sokaknak ismerősek voltak ezek saját gyerekkorukból, de a kicsik is örömmel fedezték fel szüleik, nagyszüleik játékait. Ezek bár már egyáltalán nem hasonlítanak a mai hangos, mozgó műanyag játékokra, a gyerekek ugyanolyan lelkesedéssel vetették bele magukat a játékba, mint otthon. A kiállítást három napig lehetett megtekinteni, de elképzelhető, hogy egy állandó helyen nyílik meg a jövőben.


A tulajdonos, Péter Mária lelkesen mesél a játékokról
Fotó: Kiss János

A kicsik is szívesen játszottak a régi játékokkal
Fotó: Kiss János

Fotó: Kiss János

Fotó: Kiss János

Fotó: Kiss János

Fotó: Kiss János

Fotó: Kiss János

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.