EUR: 330,14 Ft
CHF: 299,77 Ft
2019. október 22., kedd
Előd

Extra

Rékasi gázolója: Nem hibáztam!

Tegnap a bíróságon találkozott Rékasi Károly és az a férfi, akivel több mint két éve balesete volt. R. Miklós nem ismerte el a felelősségét, de a színésznek azt mondta, hogy sajnálja, ami vele történt. Előtte azonban kiderült, hogy a vádlott úgy gondolja, Rékasinak a motorbaleset után lovas balesete is volt, amit a színész megdöbbenéssel fogadott. Rékasi állva tett vallomást, sokáig kitartott, de végül fájdalmai miatt a székre rogyott.

„Sajnálom, hogy így alakult a dolog, mérhetetlenül együttérzek magával és mielőbbi teljes gyógyulást kívánok. Az teljesen egyértelmű mind a kettőnk számára, hogy másképp látjuk a baleset körülményeit. Nem érzem magam hibásnak és felelősnek. Azért jutottunk idáig, hogy a bíróság ebben döntést hozzon” – mondta R. Miklós a tegnapi első bírósági tárgyaláson Rékasi Károlynak. Most először néztek farkasszemet egymással, és több pontban nem értettek egyet a balesettel kapcsolatban. Például abban sem, hogy akkor volt-e azon a szakaszon előzni tilos tábla. Mint ismert, 2015 júniusában történt a baleset, amikor R. Miklós autójával egy kereszteződésében balra kanyarodáskor összeütközött Rékasival, aki épp arra ment kölcsönbe kapott motorjával, körülbelül 60 kilométer per órás sebességgel. Az autós jogosítványát nem vonták be. A rendőrség két évig nyomozott, mert több szakértőt is be kellett vonni. Rékasi élete pedig örökre megváltozott: hosszú ideig kórházban feküdt, többször műtötték, hat csontja eltört, és egyik lába négy centivel rövidebb lett. – Ha visszamehetnék időben a baleset időpontjára, azt szeretném, hogy ne előttem akarjon balra kanyarodni. Csak ennyi. Annyira jó életem volt! Piszkosul jól éreztem magam, ebbe kanyarodott bele ez az ember. (…) Azt hiszem, ez a jókedv, ami a nehézségek ellenére bennem van, abból fakad, ahogy már az életről gondolkodom – vallott érzéseiről korábban a Lokál Extrának a színész.
R. Miklós korábban beismerő vallomást tett, állítása szerint védője tanácsára, és az úgynevezett közvetítői eljárás miatt, aminek az a lényege, hogy a két fél megegyezik, így nem húzódik el az ügy a bírósági tárgyalásokkal. Csakhogy R. Miklós értesült Rékasi sajtóban tett állítólagos nyilatkozatairól, amit sértőnek, hamisnak és megalázónak tartott magára nézve. Így inkább visszavonta a vallomását. A tegnapi tárgyaláson az is kiderült, hogy R. Miklósnak – akit egyébként maradandó fogyatékosságot okozó közúti baleset gondatlan okozásával vádolnak – tudomása van arról, hogy a motorbaleset után Rékasinak lovas balesete is volt, és felhívta a figyelmet egy olyan interjúra is, amelyben a színész állítólag arról beszél, hogy a túlzott megerőltetéstől sérült meg a lábában két rögzítő csavar. Az nem derült ki, hogy a vádlott ezeket miért tartja fontosnak, és hogy kapcsolódik a baleset ügyéhez. R. Miklós után Rékasit is meghallgatta a bíróság, szerelme, Pikali Gerda addig kint várakozott. A színész a bíró előtt hosszú ideig állt, de láthatóan egyre nagyobb fájdalmai voltak, és egy idő után leült a neki előkészített székre. Elmondta, hogy egyáltalán nem volt lovas balesete, és bár valóban eldeformálódott két beültetett csavar a lábában, mindent orvosi kontroll alatt csinált, nem erőltette túl magát, és nem volt szükség műtétre sem. A vallomás után Rékasi azonnal Pikali Gerdához sietett a bíróság folyosóján, hosszan csókolták egymást, majd együtt távoztak. A tárgyalás szakértői vélemények meghallgatásával folytatódik.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek