EUR: 323,79 Ft
CHF: 283,86 Ft
2018. augusztus 21., kedd
Sámuel, Hajna

Extra

Rékasi gázolója: Nem hibáztam!

Tegnap a bíróságon találkozott Rékasi Károly és az a férfi, akivel több mint két éve balesete volt. R. Miklós nem ismerte el a felelősségét, de a színésznek azt mondta, hogy sajnálja, ami vele történt. Előtte azonban kiderült, hogy a vádlott úgy gondolja, Rékasinak a motorbaleset után lovas balesete is volt, amit a színész megdöbbenéssel fogadott. Rékasi állva tett vallomást, sokáig kitartott, de végül fájdalmai miatt a székre rogyott.

„Sajnálom, hogy így alakult a dolog, mérhetetlenül együttérzek magával és mielőbbi teljes gyógyulást kívánok. Az teljesen egyértelmű mind a kettőnk számára, hogy másképp látjuk a baleset körülményeit. Nem érzem magam hibásnak és felelősnek. Azért jutottunk idáig, hogy a bíróság ebben döntést hozzon” – mondta R. Miklós a tegnapi első bírósági tárgyaláson Rékasi Károlynak. Most először néztek farkasszemet egymással, és több pontban nem értettek egyet a balesettel kapcsolatban. Például abban sem, hogy akkor volt-e azon a szakaszon előzni tilos tábla. Mint ismert, 2015 júniusában történt a baleset, amikor R. Miklós autójával egy kereszteződésében balra kanyarodáskor összeütközött Rékasival, aki épp arra ment kölcsönbe kapott motorjával, körülbelül 60 kilométer per órás sebességgel. Az autós jogosítványát nem vonták be. A rendőrség két évig nyomozott, mert több szakértőt is be kellett vonni. Rékasi élete pedig örökre megváltozott: hosszú ideig kórházban feküdt, többször műtötték, hat csontja eltört, és egyik lába négy centivel rövidebb lett. – Ha visszamehetnék időben a baleset időpontjára, azt szeretném, hogy ne előttem akarjon balra kanyarodni. Csak ennyi. Annyira jó életem volt! Piszkosul jól éreztem magam, ebbe kanyarodott bele ez az ember. (…) Azt hiszem, ez a jókedv, ami a nehézségek ellenére bennem van, abból fakad, ahogy már az életről gondolkodom – vallott érzéseiről korábban a Lokál Extrának a színész.
R. Miklós korábban beismerő vallomást tett, állítása szerint védője tanácsára, és az úgynevezett közvetítői eljárás miatt, aminek az a lényege, hogy a két fél megegyezik, így nem húzódik el az ügy a bírósági tárgyalásokkal. Csakhogy R. Miklós értesült Rékasi sajtóban tett állítólagos nyilatkozatairól, amit sértőnek, hamisnak és megalázónak tartott magára nézve. Így inkább visszavonta a vallomását. A tegnapi tárgyaláson az is kiderült, hogy R. Miklósnak – akit egyébként maradandó fogyatékosságot okozó közúti baleset gondatlan okozásával vádolnak – tudomása van arról, hogy a motorbaleset után Rékasinak lovas balesete is volt, és felhívta a figyelmet egy olyan interjúra is, amelyben a színész állítólag arról beszél, hogy a túlzott megerőltetéstől sérült meg a lábában két rögzítő csavar. Az nem derült ki, hogy a vádlott ezeket miért tartja fontosnak, és hogy kapcsolódik a baleset ügyéhez. R. Miklós után Rékasit is meghallgatta a bíróság, szerelme, Pikali Gerda addig kint várakozott. A színész a bíró előtt hosszú ideig állt, de láthatóan egyre nagyobb fájdalmai voltak, és egy idő után leült a neki előkészített székre. Elmondta, hogy egyáltalán nem volt lovas balesete, és bár valóban eldeformálódott két beültetett csavar a lábában, mindent orvosi kontroll alatt csinált, nem erőltette túl magát, és nem volt szükség műtétre sem. A vallomás után Rékasi azonnal Pikali Gerdához sietett a bíróság folyosóján, hosszan csókolták egymást, majd együtt távoztak. A tárgyalás szakértői vélemények meghallgatásával folytatódik.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Fiával jár bulizni Győrfi Pál

    Fiával jár bulizni Győrfi Pál

    Győrfi Pál fiatalos apukaként 21 éves fiával, Danival jár el olykor szórakozni. Az Országos Mentőszolgálat Szóvívője engedékeny apukának tartja magát, amiből adódnak problémái kisebb gyerekeivel.