2018. július 22., vasárnap
Magdolna

Egyéb Tatabánya

Rekordmezőny és fesztiválhangulat

Az idén a korábbinál is nagyobb érdeklődés övezte a megyeszékhely múlt szombati rendezvényét: a Tatabánya Pont által szervezett 5. Tatabányai Malacságokon egész napra megtelt az Árpád tér.

Versenyzőkből sem volt hiány, hiszen az eddigi legtöbb, összesen 32 csapat mérkőzött meg a kolbásztöltő-versenyen. A versengésben végül a Pintér Team csapata bizonyult a legjobbnak, mindössze egyetlen ponttal megelőzve a táncparketten is roppant aktív Tüzes menyecskék a spájzban együttesét és a Bánhida kolbásza csapatát.


Alaposan felkészültek a legjobb csapatok (Fotó: Hegyi Levente/Tatabánya Pont)

– Évek óta visszatérő vendégek vagyunk, de most először sikerült nyernünk – emelte ki Pintér Tiborné csapatkapitány. – Korábban különdíjakkal már jutalmaztak minket, de most először lett a miénk a legfinomabb kolbász.

A legfinomabb kolbászok elismerése mellett különdíj járt a legvidámabb menyecskéknek, az ABE nyuggerei együttesének, az In vino veritas csapat legjókedvűbb urainak, valamint a legkülönlegesebb megjelenésért az Új MÁK RT. tagjainak. A végig kiváló hangulat láttán Magyarné Kocsis Andrea, a rendezvény ötletgazdája kiemelte: a Malacságok megálmodásakor éppen ez volt az elképzelése.


– Ez egy olyan program, ahol mindenki mosolyog, jól érzi magát – hangsúlyozta az önkormányzati képviselő, aki minden évben maga is aktív résztvevője a Malacságoknak. – Nagyon jó érzés látni, hogy lassan már a belvárost is kinőjük. Egy olyan kellemes nap ez, ahol minden van, ami szem-szájnak ingere.

A látványdisznóvágást követően a város hentesboltjai sem távoztak üres kézzel: az online szavazás és a helyben leadott voksok alapján a legcsaládiasabb a Benyó Húsbolt üzlete lett, a leggyorsabb kiszolgálásért a Gábor Hentes, míg termék kategóriában a Pannon Húsbolt vehetett át elismerést. Valamennyi hentesüzlet kitett magáért a nap folyamán: finomabbnál finomabb falatokat kínáltak a kilátogatóknak. Házi szalámik, töltött káposzta, pörkölt dödöllével – mindenki megtalálta a fogára valót a roppant látványos standoknál.

A mulatság természetesen nem lett volna teljes zeneszó nélkül. Napközben DJ Bóli gondoskodott a jó hangulatról, helyenként igazi fesztiválhangulatot teremtve, míg a nap zárásaként a mulatós műfaj hazai nagyágyúi léptek színpadra: a Dupla KáVé és Köteles Cindy, majd a 3+2 zenekar koncertjein érte el csúcspontját az idei Malacságok.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.