EUR: 323,42 Ft
CHF: 285,90 Ft
2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb Tatabánya

Rekordmezőny és fesztiválhangulat

Az idén a korábbinál is nagyobb érdeklődés övezte a megyeszékhely múlt szombati rendezvényét: a Tatabánya Pont által szervezett 5. Tatabányai Malacságokon egész napra megtelt az Árpád tér.

Versenyzőkből sem volt hiány, hiszen az eddigi legtöbb, összesen 32 csapat mérkőzött meg a kolbásztöltő-versenyen. A versengésben végül a Pintér Team csapata bizonyult a legjobbnak, mindössze egyetlen ponttal megelőzve a táncparketten is roppant aktív Tüzes menyecskék a spájzban együttesét és a Bánhida kolbásza csapatát.


Alaposan felkészültek a legjobb csapatok (Fotó: Hegyi Levente/Tatabánya Pont)

– Évek óta visszatérő vendégek vagyunk, de most először sikerült nyernünk – emelte ki Pintér Tiborné csapatkapitány. – Korábban különdíjakkal már jutalmaztak minket, de most először lett a miénk a legfinomabb kolbász.

A legfinomabb kolbászok elismerése mellett különdíj járt a legvidámabb menyecskéknek, az ABE nyuggerei együttesének, az In vino veritas csapat legjókedvűbb urainak, valamint a legkülönlegesebb megjelenésért az Új MÁK RT. tagjainak. A végig kiváló hangulat láttán Magyarné Kocsis Andrea, a rendezvény ötletgazdája kiemelte: a Malacságok megálmodásakor éppen ez volt az elképzelése.


– Ez egy olyan program, ahol mindenki mosolyog, jól érzi magát – hangsúlyozta az önkormányzati képviselő, aki minden évben maga is aktív résztvevője a Malacságoknak. – Nagyon jó érzés látni, hogy lassan már a belvárost is kinőjük. Egy olyan kellemes nap ez, ahol minden van, ami szem-szájnak ingere.

A látványdisznóvágást követően a város hentesboltjai sem távoztak üres kézzel: az online szavazás és a helyben leadott voksok alapján a legcsaládiasabb a Benyó Húsbolt üzlete lett, a leggyorsabb kiszolgálásért a Gábor Hentes, míg termék kategóriában a Pannon Húsbolt vehetett át elismerést. Valamennyi hentesüzlet kitett magáért a nap folyamán: finomabbnál finomabb falatokat kínáltak a kilátogatóknak. Házi szalámik, töltött káposzta, pörkölt dödöllével – mindenki megtalálta a fogára valót a roppant látványos standoknál.

A mulatság természetesen nem lett volna teljes zeneszó nélkül. Napközben DJ Bóli gondoskodott a jó hangulatról, helyenként igazi fesztiválhangulatot teremtve, míg a nap zárásaként a mulatós műfaj hazai nagyágyúi léptek színpadra: a Dupla KáVé és Köteles Cindy, majd a 3+2 zenekar koncertjein érte el csúcspontját az idei Malacságok.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.