2018. augusztus 22., szerda
Menyhért, Mirjam

Belföld

Rekordot jelentő 18 kölyke született egy kutyának Ausztráliában

Ausztráliában rekordot jelentő 18 kölyke született egy dobermannak.

A Sassy nevű “szupermama” még a hét elején hozta világra a kicsinyeit, amelyek érkezéséről pénteken számoltak be az orvosok, hozzátéve, hogy az anyaállat is jól van.


A West Coast Állatorvosi Klinikán tíz ember – három állatorvos, két állatorvos-hallgató, két nővér, két rezidens és egy asszisztens – másfél órán át dolgozott a kis dobermannok világra segítésén.

“A tenyésztő bejött hozzánk és azt mondta, hogy a kutyájának legalább 16 kölyke lesz” – mondta el a helyi médiának Aaron Raney állatorvos, hozzátéve, hogy ő maga ennek ellenére 10-12 kölyökre számított, ám a kiskutyák egyre csak jöttek és jöttek.

“Nagyjából tizenkettő után abbahagytam a számolást, mert arra koncentráltam, hogy mindegyikőjüket kiszedjem, miközben a vinnyogás nem akart alábbhagyni” – idézte fel a szakember. A hagyományos császármetszés ennyi kölyöknél nem működött volna, ezért Raneynek egy helyett négy bemetszést kellett végeznie, hogy rövid idő alatt az összes kölyköt ki tudja venni.

“Az anyaállat nagyon jól viselte, néhány kölyök ugyan nem lélegzett, de miután elláttuk őket oxigénnel, helyreállt az állapotuk” – tette hozzá az állatorvos.

Kapcsolódó Cikkek

 • Horror áron lehet albérletet találni

  Horror áron lehet albérletet találni

  Jó ideje tart az ingatlanárak folyamatos emelkedése, Budapesten már csak elképesztően drágán lehet lakást kivenni. Rossz hír ez az egyetemistáknak, akik a nemrég kihirdetett felvételi ponthatárok után albérletkeresésbe kezdtek.

 • Lovasparadicsom nyílt Szilvásváradon

  Lovasparadicsom nyílt Szilvásváradon

  Közép-Európa legújabb és legmodernebb lovasközpontját adták át a hétvégén Szilvásváradon a Kincsem Nemzeti Lovasprogram legnagyobb vidéki beruházásaként.

 • Szél Bernadett mindenről lemondott

  Szél Bernadett mindenről lemondott

  A párt társelnöki tisztjéről és az LMP parlamenti képviselőcsoportjának vezetéséről is lemondott Szél Bernadett – értesült a borsod24.

 • Hatezerért futtatta unokáját a nagymama

  Hatezerért futtatta unokáját a nagymama

  Nemi erkölcs elleni bűncselekménnyel vádolnak egy Tisza menti községben élő nagymamát, aki 15 éves unokája szexuális szolgáltatásaiért cserébe pénzt kért egy idős embertől – írta az Origo.