EUR: 316,40 Ft
CHF: 281,87 Ft
2019. március 23., szombat
Emőke

Egyéb XIX.kerület

Rendeződhet a Sibrik úti felüljáró melletti kiserdő sorsa

Megkezdődtek az egyeztetések a Sibrik Miklós úti felüljárótól a XVIII. kerület irányába húzódó kiserdő rendbetételéről. Dr. György István kormánymegbízott kérésére már meg is történt az első egyeztetés a Pilisi Parkerdő Zrt.-vel. Az erdő rendbetételére régóta készülnek, Dódity Gabriella (Fidesz–KDNP) önkormányzati képviselő állatvédők segítségével már tavaly megkezdte a gondoskodást a hajléktalanok kutyáiról és macskáiról.

Siralmas látványt nyújt a Ferihegyi gyorsforgalmi út mentén lévő kiserdő, a nejlonokkal, takarókkal borított építményekben vagy fatákolmányokban hajléktalanok élnek, akik ugyan a lehetőségeikhez mérten valamelyest rendben tartják a környezetüket, mégis jelentős a környezetkárosítás – számolt be a tarthatatlan körülményekről a kispest.info.


Dódity Gabriella Fekete Márkkal, a szociális bizottság tagjával ételt és állateledelt is vitt az erdőben élőknek

Mint írták, a környéken élők félnek, és nagyon szeretnének már egy rendezett parkot erre a területre. A helyzet azonban nem egyszerű, mivel a terület nem önkormányzati, hanem a Pilisi Parkerdő Zrt. tulajdonában van. Annak érdekében, hogy a helyzetet megnyugtatóan rendezzék, dr. György István, Kispest és Kőbánya fideszes választókerületi elnöke megbeszélést kezdeményezett a tulajdonos Pilisi Parkerdő Zrt.-vel, kérve, hogy legalább takarítsák ki a területet, és beszéljenek az esetleges felújítási lehetőségekről. Az egyeztetés megtörtént, a tulajdonos arról biztosította a kerületet, hogy támogatják a terület rendezését, hogy a szabadidő hasznos eltöltésére alkalmas területté változhasson át. Ennek előzetes terveit március közepéig elküldik az önkormányzatnak.

Az állatokról való gondoskodást már korábban elkezdték

A kispest.info arról tájékoztatott, hogy bár Gajda Péter polgármester tavaly októberben a Vöröskereszt munkatársaival kilátogatott az erdőbe, és saját szemével láthatta, milyen borzalmas állapotok uralkodnak, érdemben nem lépett semmit. A helyszíni szemlén részt vett Dódity Gabriella is, aki egy ott élő hölgynek vonatjegyet vett, hogy vidéki rokonaihoz utazhasson új életet kezdeni, és ígéretet tett a kutyák és macskák ivartalanítására is. Közbenjárásával a Segítő Angyalok állatvédő szervezet a Park Állatgyógyászati Centrum segítségével először beoltotta a cicákat, majd néhányukat elvitték a kiserdőből, hogy gazdit keressenek nekik. Továbbá azt is sikerült elérni, hogy a Vöröskereszt lemondjon az erdőben élő két kutyáról, amelyeknek a chip szerint van tulajdonosuk. Két kutya már gazdikereső, a további kettőt is hamarosan elhozzák az erdőből.


Kapcsolódó Cikkek