EUR: 323,02 Ft
CHF: 286,45 Ft
2018. augusztus 14., kedd
Marcell

Külföld

Bravúros életmentés

Elképesztő leleményességgel mentette meg két aneszteziológus egy jamaicai gép utasának életét. Amikor John Flanagan és Matthew Stevenson észrevette, hogy járatukon fulladozni kezd egy asszony, azonnal a segítségére siettek.

Flanagan mesterséges légzést alkalmazott az utasnál, míg társa, Stevenson nekilátott összerakni egy lélegeztetőgépet a vészhelyzetekre szánt oxigénmaszkból, ezzel megmentve a nő életét. A gép megszakította útját, majd mire landolt Floridában, a nő állapotát stabilizálták, és kórházba szállították.


Kapcsolódó Cikkek

  • A szárazság miatt lovakat ölnek le Norvégiában

    A szárazság miatt lovakat ölnek le Norvégiában

    A rendkívüli szárazság miatt nehezen és csak magas áron jutnak elegendő takarmányhoz állataik számára a gazdák Norvégiában, ezért sokan kénytelenek leölni lovaikat – számolt be hétfőn az NRK norvég közszolgálati adó.

  • Emelkedett a Görögországba érkező illegális bevándorlók száma

    Emelkedett a Görögországba érkező illegális bevándorlók száma

    A Törökország és Görögország között húzódó szárazföldi határon az év első hét hónapjában háromnegyedével emelkedett az illegális határátlépések száma az előző év azonos időszakához képest, az említett határszakaszon mintegy 29500-an kíséreltek meg bejutni az unió területére – közölte friss jelentésében az unió határvédelmi ügynöksége (Frontex).