2018. november 18., vasárnap
Jenő

Egyéb Tatabánya

Rigó Marciék zenés párbaja

Fúvós-vonós párbajt láthattak az érdeklődők a legutóbbi ráHangolón. A Vértes Agorájában különleges meglepetéssel várták a hallgatókat: a Tölcséres Banda érkezett látogatóba, és játékos zenei párbajt vívott Rigó Marci Bandájával.

A fúvósok több alkalommal vendégeskedtek a Csík Zenekarnál, és adtak már közös koncertet Presser Gáborral is, Rigó Marci pedig jól ismert a népzenét kedvelő tatabányaiak és környékbeliek körében – mondta el Ocskai Gabriella, a ráHangoló főszervezője. – A két zenekar segítségével hallható volt, hogyan formálódtak át a magyar népdalok klasszikus zenei művekké vagy akár katonaindulókká, így aztán a pörgős muzsika, a humor és a virtuóz hangszeres játék találkozott ezen a délelőttön.


A koncertsorozatot nyolc évvel ezelőtt álmodta meg Ocskai Gabriella, hogy közelebb hozza a klasszikus zenét a legfiatalabb generációhoz. Az utóbbi négy esztendőben a Vértes Agorája ad otthont a nagy népszerűségnek örvendő programnak. Az együttműködésnek és a pályázati forrásoknak köszönhetően a bemutatott zeneművek köre is mind szélesebb. A programnak visszatérő nézőközönsége van, s a szülők legalább annyira élvezik a ráHangoló vasárnap délelőttjeit, mint gyermekeik.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.