EUR: 316,78 Ft
CHF: 281,84 Ft
2019. március 25., hétfő
Irén, Írisz

Egyéb Tatabánya

Rigó Marciék zenés párbaja

Fúvós-vonós párbajt láthattak az érdeklődők a legutóbbi ráHangolón. A Vértes Agorájában különleges meglepetéssel várták a hallgatókat: a Tölcséres Banda érkezett látogatóba, és játékos zenei párbajt vívott Rigó Marci Bandájával.

A fúvósok több alkalommal vendégeskedtek a Csík Zenekarnál, és adtak már közös koncertet Presser Gáborral is, Rigó Marci pedig jól ismert a népzenét kedvelő tatabányaiak és környékbeliek körében – mondta el Ocskai Gabriella, a ráHangoló főszervezője. – A két zenekar segítségével hallható volt, hogyan formálódtak át a magyar népdalok klasszikus zenei művekké vagy akár katonaindulókká, így aztán a pörgős muzsika, a humor és a virtuóz hangszeres játék találkozott ezen a délelőttön.


A koncertsorozatot nyolc évvel ezelőtt álmodta meg Ocskai Gabriella, hogy közelebb hozza a klasszikus zenét a legfiatalabb generációhoz. Az utóbbi négy esztendőben a Vértes Agorája ad otthont a nagy népszerűségnek örvendő programnak. Az együttműködésnek és a pályázati forrásoknak köszönhetően a bemutatott zeneművek köre is mind szélesebb. A programnak visszatérő nézőközönsége van, s a szülők legalább annyira élvezik a ráHangoló vasárnap délelőttjeit, mint gyermekeik.

Kapcsolódó Cikkek