2018. augusztus 15., szerda
Mária

Egyéb Tatabánya

Rigó Marciék zenés párbaja

Fúvós-vonós párbajt láthattak az érdeklődők a legutóbbi ráHangolón. A Vértes Agorájában különleges meglepetéssel várták a hallgatókat: a Tölcséres Banda érkezett látogatóba, és játékos zenei párbajt vívott Rigó Marci Bandájával.

A fúvósok több alkalommal vendégeskedtek a Csík Zenekarnál, és adtak már közös koncertet Presser Gáborral is, Rigó Marci pedig jól ismert a népzenét kedvelő tatabányaiak és környékbeliek körében – mondta el Ocskai Gabriella, a ráHangoló főszervezője. – A két zenekar segítségével hallható volt, hogyan formálódtak át a magyar népdalok klasszikus zenei művekké vagy akár katonaindulókká, így aztán a pörgős muzsika, a humor és a virtuóz hangszeres játék találkozott ezen a délelőttön.


A koncertsorozatot nyolc évvel ezelőtt álmodta meg Ocskai Gabriella, hogy közelebb hozza a klasszikus zenét a legfiatalabb generációhoz. Az utóbbi négy esztendőben a Vértes Agorája ad otthont a nagy népszerűségnek örvendő programnak. Az együttműködésnek és a pályázati forrásoknak köszönhetően a bemutatott zeneművek köre is mind szélesebb. A programnak visszatérő nézőközönsége van, s a szülők legalább annyira élvezik a ráHangoló vasárnap délelőttjeit, mint gyermekeik.

Kapcsolódó Cikkek

 • In memoriam Matus György

  In memoriam Matus György

  72 éves korában elhunyt Matus György, a Vörösmarty Színház művésze, aki 20 évig volt a Miskolci Nemzeti Színház társulatának tagja.

 • Licitáljon, hogy segíthessen!

  Licitáljon, hogy segíthessen!

  A nyíregyházi Tomek Zoltán jól ismert a futball szurkolói körökben. A 42 éves kétgyermekes, súlyosan beteg édesapáért az elmúlt egy évben összefogott az egész magyar sporttársadalom.

 • Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  A kétezres évek egyetlen miskolci zenekara a Holdviola, mely országosan is ismert és sikeres. Tízéves évfordulójukra készülve kerestük meg Farkas Pétert, a formáció vezetőjét, hogy beszéljen nekünk az indulásról, sikerekről és az elkövetkezendő időszak terveiről.

 • Cserkészek táboroztak

  Cserkészek táboroztak

  Láthatóan jó hangulatban telt a visegrádi négyek országaiból érkező cserkészek számára szervezett nemzetközi találkozó, amelynek Dunaújváros adott otthont.