2018. november 19., hétfő
Erzsébet

Extra

Rippel Feri: Hetekig rettegtem, hogy rákos vagyok

Rippel Feri 47 évesen kicsattanó formában van, állítása szerint sosem érezte magát ilyen jól. Azonban nem mindig volt ez így. Az artista a Lokálnak elmesélte, hogy hét éve, az életmódváltása előtt, több egészségügyi és lelki problémája is volt, amelyek nagyon megviselték. Féltette az életét és a környezetét is. Akkor jött a megoldás, amit azóta egy amerikai egyetemen tanul, és egészségmentorként segíti sorstársait, sőt a szerelem is rátalált. 

Rippel Feri jelenleg biokémiát tanul az amerikai UCLA egyetemen. Hét évvel ezelőtt kezdte magát mélyebben beleásni ebbe a tudományágba, amikor úgy érezte, nagy a baj. – Több negatív dolgot is felfedeztem magamon. Felszedtem néhány plusz kilót, ami a munkámban is nehézségeket okozott. Folyamatosan izzadtam, és ha csak a kormány előtt ültem, akkor is úgy vert a szívem, mintha órák óta futnék. A hangulatom szintén nagyon ingadozó volt, egyik pillanatban még szenvedélyesen, energikusan álltam a dolgokhoz, a következő percben pedig már teljes letargiában ültem, és csak bámultam magam elé. 25 évvel ezelőtt, mikor úgy tűnt egy baleset miatt Viktor öcsém lábát le kell vágni volt egy idegösszeroppanásom, amit akkor nyugtatókkal kezeltek, – mesélte őszintén Feri, akit nagyon megviselt az az időszak, és bizony eszébe jutott, hogy mi lesz, ha valami komoly baja van. – 2011 -ben orvostól orvosig jártam. Voltam kardiológián, mert ijesztő volt, ahogy a szívem működött. Megállapították, hogy kezdődő cukorbetegségem van, és refluxos is lettem. Igazán azonban akkor ijedtem meg, amikor egy végbéltükrözést követően azt mondta az orvos: két hét múlva jönnek meg a minta eredményei, de benne van a pakliban, hogy rákos vagyok. Hetekig rettegtem. Teljesen magam alatt voltam, féltettem az életemet és az egészségemet. Azon gondolkodtam, hogy ennek itt nem lehet vége, még annyi dolgom van. Itt van a családom, a szeretteim, a barátaim – vallott a nehéz időszakról Feri.


Rippel Feri /Fotó: Mészáros Diána

Az artista ezt követően kezdte beleásni magát az emberi test tudományába. – Minden bajommal másik orvoshoz küldtek, akiktől tüneti kezelést kaptam, de nem látták át, egészében mi a baj. Azt mondták, ez a kor meg a stresszes élet és a férfi klimax miatt van. Fogadjam el és szedjem a gyógyszereket rendesen. Mindenesetre én is elkezdtem utánanézni a problémáimnak, és rájöttem, hogy minden a sejtszinten működik. Az elmúlt években rábukkantam a ketogén diétára, ami inkább egy életmód, mint diéta. Ennek köszönhetően lefogytam, és a közérzetem is jobb lett. Ezenkívül teljes életmódváltásba kezdtem. Már nem ülök éjszakáig a számítógép előtt, kiiktattam a stresszt az életemből, magamévá tettem a pozitív életszemléletet, kevesebbet dolgozom, és hagyok időt a pihenésre, valamint minőségibb termékeket használok – mondta Feri, akinek azóta minden problémája megszűnt, még a kezdődő cukorbetegsége is. Az artista az elmúlt hat évben még náthás sem volt, sőt a ráncai és a pattanásai is eltűntek. Az új életmódnak köszönhetően Ferire a szerelem is rátalált, a 22 éves Viki személyében. – Az új életemnek köszönhetően sok fiatallal és orvosi kutatócsoporttal kerültem kapcsolatba, így ismertem meg Vikit. Őt is a pozitív hozzáállásom, jókedvem és kifogyhatatlan energiám fogta meg, amit csak csodál – áradozott szerelmesen, majd hozzátette: nemcsak párja, de mindenki más számára is szeretne példa lenni. – Nem kell megvárni, amíg a testünk jelez, előzzük meg a bajt! Egészség-mentorként szeretnék segíteni az embereknek, hogy változtassanak. A lényeg az, hogy most kezdd el. A testünk akkor tud minket jutalmazni, ha nincs semmi méreganyag, amivel meg kell küzdenie.

Kapcsolódó cikkek:


Kapcsolódó Cikkek

  • Nincs kedve csajozni Bochkor Gábornak

    Nincs kedve csajozni Bochkor Gábornak

    Várkonyi Andrea és Bochkor Gábor 12 év után a nyáron szakított. Míg a csinos műsorvezető legfrissebb fotóin csakúgy ragyog, addig a rádiósnak már nehezebben megy a továbblépés.

  • Szülés utáni plusz kilókkal küzd Tomán Szabina

    Szülés utáni plusz kilókkal küzd Tomán Szabina

    Noha rajongói szerint remekül néz ki Tomán Szabina, ő maga egy cseppet sincs megelégedve az alakjával. Mivel a szülés utáni feleslegtől még mindig nem sikerült megszabadulnia, a napokban komoly fogyókúrába kezdett, küzdelmét pedig mi magunk is végigkövethetjük az újonnan indított vlogsorozatában.