EUR: 317,02 Ft
CHF: 279,46 Ft
2019. február 19., kedd
Zsuzsanna

Belföld

Rogán: Szeretik a külföldi bankszámlákat a baloldalon

A kampányról, az ellenzékről és a kormány terveiről is beszélt Rogán Antal a Figyelőbek adott interjújában. A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter szerint az ellenzéki pártok az ország ügyei helyett magukkal vannak elfoglalva.

Nincs kormányképes alternatíva az ellenzéki oldalon Rogán Antal szerint. A Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője a Figyelőnek elmondta, “az ellenzéki pártok magukkal vannak elfoglalva nem az országgal. Nem az ország elé állítanak választási alternatívákat, hanem egymáshoz képest nyújtanak alternatívákat.” Egy dolog azonban biztosan kirajzolódott Rogán Antal szerint, mégedig az, hogy ha egy közös ügyről van szó, akkor minden ellenzéki párt egy oldalúan a kormánnyal szembe helyezkedik, csak hogy ellentmondjanak. A miniszter úgy fogalmazott, hogy “legyen az a népszavazás, a kerítésépítés és az alkotmánymódosítás elfogadása. Vagy például az Európai Parlamenttel vagy a Brüsszellel folytatott csaták. Mindig, mindenkor saját magunkra maradtunk. Ez egyvalamit mutat: ezt a gyenge ellenzéket kívülről nagyon könnyen tudják befolyásolni, és kívülről nagyon könnyen tudják egy irányba összerendezni.”


Arra a kérdésre, hogy várhatóak-e újabb támadások nemzetközi szinten, azt felelte, hogy a támadások mögött azok az érdekcsoportok állnak, akiknek nem tetszik a magyar kormány politikája. “Ez egy sajtókampány, pontosan ugyanazok a nemzetközi orgánumok vesznek benne részt, akik például Trump elnököt is támadják. Ehhez nemzetközi intézmények és szervezetek is kapcsolódnak. Azok az erők állnak mögötte, akiket az elmúlt 8 évben a kormányzásunkkal megsértettünk. Elsősorban azok, akiknek nem tetszik a bevándorláspolitikánk, másodsorban azok, akik komoly pénzeket veszítettek a rezsicsökkentés miatt. Harmadszor pedig azok a pénzügyi körök, akik szeretnék visszakapni a sok éven át fizetett bankadót.”

Rogán Antal szerint azonban a kormány nem fog meghajolni ezen érdekcsoportok akarata előtt. A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter beszélt az Elios-ügyről és a kampányról is. A további részleteket a legfrissebb Figyelőben olvashatja.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek