EUR: 312,97 Ft
CHF: 275,82 Ft
2019. március 19., kedd
József, Bánk

Sport

Roger Federer és Serena Williams volt 2017 legjobbja

Két teniszező, a férfiaknál Roger Federer, a nőknél pedig Serena Williams lett 2017 legjobb sportolójaként a Laureus-díj kitüntetettje.

A sportolói Oscar-díjként számon tartott Laureus-díjakat kedden Monacóban adták át. A tavalyi ausztrál nyílt bajnokságot, illetve a wimbledoni Grand Slam-tornát megnyert svájci Federer ötödször kapta meg az elismerést, ráadásul ezúttal az év visszatérése is az övé lett.


Az amerikai Serena Williamsnek negyedszer ítélték oda a díjat, annak ellenére, hogy 2017-ben a januári Australian Open megnyerése után nem versenyezett, mert szülési szabadságra ment.

Az év csapata a Forma-1-es világbajnok Mercedes istálló lett.

A sportakadémia 62 tagjának döntése alapján életműdíjat vehetett át két visszavonult sportoló, Francesco Totti olasz labdarúgó, valamint Edwin Moses amerikai atléta. A brazil Chapecoense labdarúgócsapata emlékdíjat kapott a 2016 novemberében történt repülőgép-szerencsétlenség miatt.

Az előző év legjobbjait 2000 óta díjazzák.

Laureus-díj, 2017:

—————–

az év férfi sportolója: Roger Federer (svájci, tenisz)

az év női sportolója: Serena Williams (amerikai, tenisz)

az év csapata: Mercedes-AMG Petronas (német, Forma-1)

az év áttörése: Sergio García (spanyol, golf)

az év visszatérése: Roger Federer

az év fogyatékos sportolója: Marcel Hug (svájci, kézi hajtású kerékpár – handbike)

az év extrémsportolója: Armel Le Cléac’h (francia, vitorlázó)

Kapcsolódó Cikkek

  • Edzés után meghalt az egyik legjobb úszó

    Edzés után meghalt az egyik legjobb úszó

    A sportoló egy három hónapos felkészülésen vett részt Floridában, s az egyik edzés után társai eszméletlenül találtak rá az öltözőben, kórházba szállították, de az életét nem tudták megmenteni.

  • Pat Cortina átvette az irányítást a női hokisoknál

    Pat Cortina átvette az irányítást a női hokisoknál

    A Magyar Jégkorong Szövetség elnöksége rendkívüli ülésén Pat Cortinát nevezte ki a magyar női válogatott élére. A testület köszönetet mond Jari Risku eddigi szövetségi kapitányi munkájáért, a szakember lehetséges további szerepvállalásáról a felek még egyeztetnek. Sikeres világbajnoki szereplés esetén Pat Cortina szerződését a 2019/20-as szezonra is meghosszabbíthatják.