2020. január 19., vasárnap
Sára, Márió

Sport

Serena Williams élet és halál között volt szülését követően

Serena Williams, a jelenkor legjobb női teniszezője saját bevallása szerint majdnem meghalt a szeptemberi szülését követő komplikációk miatt.

A 23-szoros Grand Slam-győztes sztár a CNN televízió internetes oldalán megjelent írásában beszélt először részletesen hosszú kálváriájáról.


“Majdnem meghaltam, miután lányom, Olympia megszületett” – kezdte a nyílt levelet a 36 éves sportoló, melyben elárulta, hogy gyermeke sürgősségi császármetszéssel született, mert nála rengeteg komplikáció lépett fel, köztük tüdőembólia is, mely miatt többször is megműtötték, s hat hétig feküdt kórházban.

Williamsnek az embólia miatt köhögési rohamai voltak, melyek következtében felszakadt a császármetszés utáni sebe, majd az ezt követő műtét során vérömlenyt találtak a hasában, ezért egy újabb operációra volt szüksége, hogy meggátolják a vérrögöknek a tüdőbe jutását.

Az azóta már hivatalos versenyen, a Fed Kupa februári fordulójában – párosban – visszatért sztár külön megköszönte az őt kezelő kórház stábjának a munkáját, mely nélkül, mint írta, “ma nem lennék itt”.

Kapcsolódó Cikkek