2020. január 19., vasárnap
Sára, Márió

Egyéb Tatabánya

Sikeres bajnoki főpróba

Jól zárta a téli felkészülést a Grundfos Tatabánya férfi kézilabdacsapata: a második edzőmérkőzésen kiütéses sikert arattak a kék-fehérek. Vladan Matics legénysége az osztrák élvonalbeli SGH West Wien együttese ellen diadalmaskodott 37-23 arányban.

Szöllősi Szabolcs és Vladimir Vranjes nélkül léptek pályára a hazaiak, így Siposnak és a fiatal Rostának kellett helytállnia beálló poszton. Az első félidőben nem tudtak nagyobb előnyt kiharcolni a Kék Tigrisek, mert sok apró hibát vétettek, a bécsiek pedig nagyon masszívan védekeztek, és eredményesen támadtak. Szünet után egy darabig nem sokat változott a játék menete, ám a 40. perc táján nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt a hazai gárda, és nyolc perc alatt nyolcgólos előnyre tett szert. A hajrában már csak a különbség volt kérdéses az egyre jobban elfáradó osztrák csapat ellen. A mieink legeredményesebb játékosa a kilenc találatig jutó Demis Grigoras volt.


– Az első félidő még nem volt az igazi, mivel a játékosok elizgulták a lehetőségeket – értékelt a lefújás után Vladan Matics, a Grundfos Tatabánya vezetőedzője. – A szünet után már minden sokkal jobban működött, arra a játékra már bátrabban lehet építeni a jövőben. A benyomásom összességében pozitív, hiszen keveset tudtunk együtt készülni az Európa-bajnokságon szereplő válogatottak miatt. Nem volt ez rossz teljesítmény, de még nem is tökéletes. Az pedig egészen fantasztikus érzés, hogy ilyen sokan voltak kíváncsiak ránk, nagy segítség ez a fiúknak.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

 • Tényleg ilyen rossz?

  Tényleg ilyen rossz?

  A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.

 • Megtisztelő Győrben játszani!

  A magyar válogatott Lukács Viktória nyártól a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.