2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Tatabánya

Sikeres bajnoki főpróba

Jól zárta a téli felkészülést a Grundfos Tatabánya férfi kézilabdacsapata: a második edzőmérkőzésen kiütéses sikert arattak a kék-fehérek. Vladan Matics legénysége az osztrák élvonalbeli SGH West Wien együttese ellen diadalmaskodott 37-23 arányban.

Szöllősi Szabolcs és Vladimir Vranjes nélkül léptek pályára a hazaiak, így Siposnak és a fiatal Rostának kellett helytállnia beálló poszton. Az első félidőben nem tudtak nagyobb előnyt kiharcolni a Kék Tigrisek, mert sok apró hibát vétettek, a bécsiek pedig nagyon masszívan védekeztek, és eredményesen támadtak. Szünet után egy darabig nem sokat változott a játék menete, ám a 40. perc táján nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt a hazai gárda, és nyolc perc alatt nyolcgólos előnyre tett szert. A hajrában már csak a különbség volt kérdéses az egyre jobban elfáradó osztrák csapat ellen. A mieink legeredményesebb játékosa a kilenc találatig jutó Demis Grigoras volt.


– Az első félidő még nem volt az igazi, mivel a játékosok elizgulták a lehetőségeket – értékelt a lefújás után Vladan Matics, a Grundfos Tatabánya vezetőedzője. – A szünet után már minden sokkal jobban működött, arra a játékra már bátrabban lehet építeni a jövőben. A benyomásom összességében pozitív, hiszen keveset tudtunk együtt készülni az Európa-bajnokságon szereplő válogatottak miatt. Nem volt ez rossz teljesítmény, de még nem is tökéletes. Az pedig egészen fantasztikus érzés, hogy ilyen sokan voltak kíváncsiak ránk, nagy segítség ez a fiúknak.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.