2018. június 17., vasárnap
Laura, Alida

Belföld

Lopott könyvekkel bizniszelt a könyvtáros

Több millió forintos sikkasztással vádolt meg az ügyészség egy férfit, aki a vád szerint egy felsőoktatási intézmény könyvtárosaként két éven keresztül könyveket és folyóiratokat lopott.

A vádlott, aki harminc éve dolgozott könyvtárosként, összesen 336 könyvet és folyóiratot tulajdonított el, 6 millió 761 ezer forint értékben és azokat az interneten feladott hirdetések segítségével postai úton értékesítette, összesen 1 millió 35 ezer forintért. A büntetlen előéletű férfit próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a bíróság, emellett 827 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére is kötelezték.

Kapcsolódó Cikkek

  • Rétvári Bence: Egyre kevésbé megterhelőek a lakhatási költségek

    Rétvári Bence: Egyre kevésbé megterhelőek a lakhatási költségek

    A legfrissebb Eurostat-adatok szerint 2012 óta 15-ről 9 százalék alá csökkent azon magyar háztartások aránya, ahol a lakhatás költségei a teljes bevétel több mint 40 százalékát teszik ki – nyilatkozta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára vasárnap az MTI-nek.

  • Megölte élettársát egy férfi Nagyecseden

    Megölte élettársát egy férfi Nagyecseden

    Elfogtak a rendőrök egy 29 éves férfit, aki a gyanú szerint megölte 19 éves élettársát szombaton Nagyecsed külterületén – közölte honlapján a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap.