EUR: 323,23 Ft
CHF: 283,06 Ft
2018. október 19., péntek
Nándor

Belföld

Lopott könyvekkel bizniszelt a könyvtáros

Több millió forintos sikkasztással vádolt meg az ügyészség egy férfit, aki a vád szerint egy felsőoktatási intézmény könyvtárosaként két éven keresztül könyveket és folyóiratokat lopott.

A vádlott, aki harminc éve dolgozott könyvtárosként, összesen 336 könyvet és folyóiratot tulajdonított el, 6 millió 761 ezer forint értékben és azokat az interneten feladott hirdetések segítségével postai úton értékesítette, összesen 1 millió 35 ezer forintért. A büntetlen előéletű férfit próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a bíróság, emellett 827 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére is kötelezték.

Kapcsolódó Cikkek

  • Nyomoznak Gyurcsány cége ellen

    Nyomoznak Gyurcsány cége ellen

    Nyomozást rendelt el az Altus Portfólió Kft. gyanús hitelezési gyakorlata ügyében a Fővárosi Főügyészség. Mint ismeretes: a Magyar Nemzeti Bank augusztusban 15 millió forintos bírságot szabott ki Gyurcsány Ferenc cégére, mert a kft.

  • Robotizált tehénistállót adtak át Kocson

    Robotizált tehénistállót adtak át Kocson

    Egymilliárd forintos beruházással épült robotizált tehénistállót adtak át csütörtökön Kocson; az Aranykocsi Zrt. létesítményében az állatok fejését robotok végzik, emellett a takarmányozást, a trágyázást és a többi szükséges műveletet is teljesen automatizálták.