EUR: 312,96 Ft
CHF: 271,73 Ft
2018. február 24., szombat
Mátyás

Egyéb Sopron

Sokszínű Bánfalva

Február 25-ig látható Grabner József Sokszínű Bánfalva című kiállítása a Széchenyi István Városi Könyvtár Bánfalvi Fiókkönyvtárában. A tárlat iránt nagy az érdeklődés, ami nem meglepő, hiszen impozáns anyagát a művész 1971 óta festett bánfalvai akvarelljeiből állították össze a szervezők.

Grabner József 1940-ben, Sopronban született, Mende Gusztáv és Mühl Aladár is a mestere volt. Számos önálló kiállítása közül a 2010-ben, a leghűségesebb városban rendezett, unokájával közös tárlata a legemlékezetesebb.

Fotó: Kóczán Izabella

Kapcsolódó Cikkek

 • Sminkbemutató szép lányokkal

  Sminkbemutató szép lányokkal

  Ahogy arra számítani is lehetett, a jelentős szakmai és közönségvisszhangot keltett, nemrég lezajlott, érdi rendezésű Pest Megye Szépe verseny döntőjében szereplő hölgyek sorra kapják a felkéréseket a szépségipar különféle területeiről.

 • A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette a világ első barlangrajzait – állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport, amely elsőként talált meggyőző bizonyítékot arra, hogy a neandervölgyieknek a Homo sapienshez hasonló művészi érzékük lehetett.

 • Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Az Európai Unió tengeri határát ugyanúgy meg kell védeni, mint ahogy Magyarország is képes volt arra, hogy megvédje az EU külső, szárazföldi határát – mondta el telefonon az MTI-nek pénteken Máltáról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.