EUR: 321,75 Ft
CHF: 280,69 Ft
2018. október 17., szerda
Hedvig

Egyéb Sopron

Sokszínű Bánfalva

Február 25-ig látható Grabner József Sokszínű Bánfalva című kiállítása a Széchenyi István Városi Könyvtár Bánfalvi Fiókkönyvtárában. A tárlat iránt nagy az érdeklődés, ami nem meglepő, hiszen impozáns anyagát a művész 1971 óta festett bánfalvai akvarelljeiből állították össze a szervezők.

Grabner József 1940-ben, Sopronban született, Mende Gusztáv és Mühl Aladár is a mestere volt. Számos önálló kiállítása közül a 2010-ben, a leghűségesebb városban rendezett, unokájával közös tárlata a legemlékezetesebb.

Fotó: Kóczán Izabella

Kapcsolódó Cikkek

 • Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Felavatták az erdélyi származású Urmánczy Nándornak állított emlékművet a csepeli Daru-dombon.  A néhai országgyűlési képviselő társaival száz éve, 1918-ban alakította meg a Székely Nemzeti Tanácsot Erdély és Magyarország területi integritásának megőrzéséért, de a Védő Ligák Szövetségének alapítása is az ő nevéhez fűződik.

 • Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Az Országgyűlés kedden kivételes eljárásban határozott a lakás-takarékpénztárak állami támogatásának kivezetéséről. A döntés nem érinti a már megkötött lakás-előtakarékossági szerződéseket, az állami támogatás a törvény hatályba lépését követően megkötött, illetve meghosszabbított szerződések esetében nem jár majd.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.