EUR: 318,19 Ft
CHF: 280,51 Ft
2019. január 23., szerda
Rajmund, Zelma

Belföld

Az ENSZ migrációs politikáját is Soros György embere irányítja

Lassan érthetővé válik, honnan került elő az ENSZ Magyarország számára elfogadhatatlan migrációs politikát diktáló vitaindító anyaga.

A migrációról szóló anyagot Antonio Gutierres főtitkár helyett az a Louis Arbour, migrációért felelős különleges képviselő jegyezte, aki öt évig volt a Soros féle Nyílt Társadalom Alapítvány pénzügyi hátterével működő Nemzetközi Kríziscsoport vezérigazgatója és akit maga a milliárdos tüntetett ki a Soros-egyetemen 2010-ben.


Antonio Guterres nem is olyan régen hosszasan értekezett arról, hogy a migráció mennyire hasznos és szükséges, ami egyébként megállíthatatlan, sőt, gyakorlatilag minden földi jó forrása. Vagyis az ENSZ főtitkára kihirdette egy olyan vita végeredményét, ami még el sem kezdődött.

Ezek után február elején az ENSZ kiadta az úgynevezett vitaindító anyagát, aminek elkészítésénél természetesen kikérték a migrációt támogató főtitkár véleményét is. A történet ezek után elég érdekesen alakult, hiszen a főtitkár nevében, egy bizonyos Louise Arbour, a migrációért felelős különleges képviselő készített egy dokumentumot “Tegyük a migrációt mindenkinek hasznossá” címen, amiben a következőkről olvashatunk:


Népszerűsíteni kell a migrációt, és hangsúlyozni annak pozitív hatásait. Segíteni kell a migránsok családegyesítését, továbbá félrevezető a migrációt önmagában fenyegetésként kezelni. A migráció ellen meghozott biztonsági intézkedések aggodalomra adnak okot, és veszélyeztetik a migránsok biztonságát. Megbízható útvonalakat kell kialakítani azoknak a migránsoknak számára, akik nem minősülnek nemzetközi menekültnek, de leküzdhetetlen akadályokkal néznek szembe.

Louise Arbour egyébként egy kanadai származású hölgy, aki korábban a Soros György által pénzelt brüsszeli székhelyű Nemzetközi Kríziscsoport vezérigazgatója volt, melynek tevékenysége több szempontból is aggályos, pénzügyi hátterét pedig a Nyílt Társadalom Alapítvány biztosítja. Soros György jelenleg is a Nemzetközi Kríziscsoport igazgatóságának tagja, de fiát, Alexander Sorost is ott találjuk a kuratóriumi tagok között.

Az ENSZ migrációs csomagját előkészítő Louise Arbour közel öt évig töltötte be a Nemzetközi Kríziscsoport vezérigazgatói pozícióját. Munkásságáért Soros György személyesen tűntette ki a Közép-Európai Egyetem (CEU) Nyílt Társadalom díjával 2010-ben. A díjat olyan személyek vehetik át, akik munkájukkal a nyílt társadalom kialakulásához kiemelkedő módon járultak hozzá, ami a szélsőségesen liberális nézeteket valló Arbourról mindenképpen elmondható. Ehhez elég egy három évvel ezelőtti interjúját idézni, ahol kanadai állami hírügynökségnek érvelt amellett, hogy minél több burkát viselő muszlim nőt kell alkalmazni a közszférában, mivel ez a vallásszabadság és a nemek közötti egyenlőség hirdetésének a legjobb eszköze. Mindez egészen pontosan azt jelenti, hogy a Soros-birodalom embere, akit Soros György személyesen jutalmazott, áll az ENSZ Migrációs Csomagja mögött.

Nem lehet szó nélkül elmenni a tény mellett, miszerint az ENSZ tagállamainak vitája után, a kitárgyalt migrációs csomagot – még az elfogadás előtt – megküldik a Nemzetközi Migrációs Konferencia főtitkárának, aki nem más, mint Louise Arbour, és aki az utolsó egyeztetésen szintén befolyásolni tudja azt, hogy mi kerül a dokumentumba.

Vagyis Soros György embere ott van, amikor a migrációról szóló vitát elindítják, és ott van, amikor a vitát lezárják, a kör tehát bezárult.

Magyarország harcba száll az ENSZ migrációs tárgyalássorozatában

Magyarország marad az ENSZ migrációs tárgyalássorozatában és harcba száll azért, hogy érdemben befolyásolni tudja az elképzeléseket – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Lázár János elmondta: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter arra kapott mandátumot, hogy szövegszerű javaslatot tegyen mind az 5 kifogásolt pontban és érvényt szerezzen a magyar álláspontnak.

A miniszter visszautasította az ENSZ azon állításait, miszerint a migráció kedvező lenne a gazdaságra, hasznos, kedvező és megállíthatatlan folyamat lenne. Bírálta továbbá, hogy a javaslat nem tenne különbséget politikai és gazdasági, legális és illegális migránsok között és gyakorlatilag megváltoztatná a világ térképét.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Tízmilliókkal éleszti újra az Iránytű Intézetet a Jobbik

    Tízmilliókkal éleszti újra az Iránytű Intézetet a Jobbik

    Több mint 57 millió forintos megbízást kapott az Iránytű Intézet a Jobbik frakciójától – derül ki az Országgyűlés honlapján feltüntetett szerződésekből. A Magyar Idők szerdai számában megjelent cikk szerint a Gyöngyösi Márton pártelnökhelyettes és Forrai Richárd által aláírt két megbízás két, illetve három hétre szólt tavaly novemberben és decemberben.