2019. október 21., hétfő
Orsolya

Belföld

Sorosék az igazságszolgáltatást is politikai harctérré akarják változtatni

Bizonyos erők politikai harctérré akarják változtatni az igazságszolgáltatást – fogalmazott a Magyar Időknek az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára.

Völner Pál a lap hétfői számában megjelent interjúban úgy fogalmazott, a magyar igazságszolgáltatásnak nemcsak a törvényhozástól és a kormányzattól kell függetlennek lennie, hanem a jórészt külföldről finanszírozott, magukat jogvédőnek nevező szervezetek befolyásától is. Szerinte a “beavatkozók valójában a modern kor talárt öltő zsoldosai, többüket Soros György amerikai milliárdoshoz lehet kötni”. Az ilyen résztvevők magyarországi működését minden körülmények között meg kell akadályozni – hangoztatta.


Völner Pál szerint az utóbbi időben többször is előfordult, hogy idegen szempontokat képviselő szereplők kísérletet tettek arra, hogy beavatkozzanak a magyar ítélkezésbe. Példaként hozta fel, hogy “a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítvány által pénzelt civilek érzékenyítőtréningeket tartottak bíróknak”, egy szintén az amerikai spekulánshoz köthető szervezet pedig “bíróságfigyelő rendszert” működtetett.

Mint mondta, ki kell vizsgálni, hogy vannak-e olyan külső beavatkozások, amelyek veszélyeztetik a független bírói munkát. Szerinte a leghelyesebb az lenne, ha az ilyen elemzést a bírói szervezet maga végezné el.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek