EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 18., vasárnap
Jenő

Belföld

Sorra gyűlnek a Czeglédy elleni vádak

Már kilenc iskolaszövetkezet ügyében, mintegy 6,3 milliárd forintos vagyoni hátrány okozása miatt folyik eljárás Czeglédy Csaba ellen – tájékoztatott pénteken a Csongrád Megyei Főügyészség. Mint ismert: a baloldal ügyvédjét tavaly június 13-án fogták el, azóta folyamatosan nő a bűnszervezet letartóztatott tagjainak száma.

A főügyészség elutasította Czeglédy Csaba panaszát, amelyet a tavaly június 15-e óta előzetes letartóztatásban lévő Czeglédy Csaba minden „a nyomozóhatóság folytatólagos gyanúsítottkénti kihallgatása során közölt és módosított gyanúsítás ellen” bejelentett – közölte pénteken Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője. Vagyis hiába akadékoskodik a baloldal ügyvédje, akinek cége több likviditási kölcsönt is kapott Gyurcsány Ferenc DK-elnök volt cégétől, az ügyészség kitart amellett, hogy most már összesen kilenc iskolaszövetkezet keretében, bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével gyanúsítják a baloldal szombathelyi közös jelöltjeként képviselői mandátumot szerzett szombathelyi ügyvédet.

Czeglédy Csaba nyolc hónapja van előzetesben Fotó: szegedma.hu

A pénzügyi nyomozók csütörtökön folytatólagosan gyanúsítottként hallgatták ki Czeglédy Csabát. A nyomozás eddigi adatai alapján a csalássorozat 6 milliárd 294 millió forintnyi vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek. Ez csaknem kétszer annyi, mint amennyivel a nyomozás kezdeti szakaszában számoltak. A gyanú szerint a bűnszervezetben elkövetett bűncselekményeket 2011–2017 között követték el.

Az ügyben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatósága nyomoz, ugyanakkor a bűnszervezet működtetésével gyanúsított Czeglédynek nyújtott kölcsönök miatt Budai Gyula fideszes képviselő jegybanki felügyeleti eljárást is kezdeményezett, mert szerinte a Gyurcsány-féle Altus Portfólio Kft. három alkalommal összesen mintegy 200 millió forint kölcsönt nyújtott Czeglédy Csabának, miközben nem rendelkezett pénzügyi tevékenységhez szükséges engedélyekkel.


– Czeglédy pénzügyi támogatása nem jótékonyságból történt, a Human Operator által eltüntetett milliárdok és az Altus Portfólió Kft.-től a Human Operatornak adott pénz is a DK és az MSZP kasszájába vándorolhatott – vélekedett Budai.

A Szegedi Járásbíróság legutóbb december 13-án hosszabbította meg három hónappal Czeglédy Csaba előzetes letartóztatását.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre kevesebb a gyermekeknek szóló tévéreklám

  Egyre kevesebb a gyermekeknek szóló tévéreklám

  Egyre kevesebb a gyermekeknek szóló tévéreklám a médiatanács által elfogadott tanulmány szerint – közölte Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Kommunikációs Igazgatóság az MTI-vel pénteken.

 • Rippl-Rónai egyik portréja kelt el a legmagasabb áron

  Rippl-Rónai egyik portréja kelt el a legmagasabb áron

  Rippl-Rónai József Kékruhás lány virágos kalapban című festménye 75,6 millió forintért kelt el a BÁV kétnapos őszi aukcióján, amelyen a festmények mellett műtárgyakat és ékszereket kínáltak az érdeklődőknek.

 • Tarlós: Körülbelül ezermilliárdot jelent a fővárosnak a kormányfővel megkötött megállapodás

  Tarlós: Körülbelül ezermilliárdot jelent a fővárosnak a kormányfővel megkötött megállapodás

  Körülbelül ezermilliárd forintot jelent Budapestnek az Orbán Viktor miniszterelnökkel szombaton aláírt – a főváros és a kormány együttműködéséről szóló, 15 pontból álló – megállapodás, amelynek része a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának (FKT) létrehozása is – mondta Tarlós István főpolgármester a testület megalakulását követő budapesti sajtótájékoztatón.

 • Kiváló a magyar hal minősége

  Kiváló a magyar hal minősége

  Kiváló a Magyarországon termelt, kifogható és elfogyasztható halak minősége a sajtóban sugalmazott álláspontoktól eltérően – közölte Szűcs Lajos, a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) elnöke pénteken az MTI-vel.