EUR: 321,33 Ft
CHF: 284,66 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb XIII.kerület

Sóska, sültkrumpli – négyszázadszor

A Sóska, sültkrumpli című művet 2000. április 1-jén láthatta először a közönség a Budapesti Kamaraszínház – Shure Stúdió bemutatóján.

A teátrum bezárásáig műsoron tartották, és háromszáznál is több előadást ért meg. A rendező Sas Tamás, a szerepekben Bozsó Péter, Nemcsák Károly és Karácsonyi Zoltán, akik a múlt héten a József Attila Színházban immár négyszázadszor játszották a darabot.


A művet előadták Szombathelyen, a Merlin Színházban, Békéscsabán, a Pécsi Harmadik Színházban, Szegeden, Egerben, Szatmárnémetiben, Marosvásárhelyen, az Ascher Oszkár és az Újpest Színházban, a Merlinben angolul, Pozsonyban szlovákul, lett belőle rádiójáték és film. Készült belőle „női” előadás is: Őze Áron rendezésében a Pesti Magyar Színiakadémia harmadéves osztályának mestervizsgáján a szereplőket Lovas Emília, Reil Evelin és Csiszár Katalin alakította.

A darab egy futball játékvezetői öltözőben nyújt bepillantást

A darab egy öltözőben játszódik, ahol két partjelző (vagy asszisztens) és egy futballbíró készülődik két csapat sorsdöntő összecsapására. Mint utóbb kiderül, a soron következő mérkőzés nemcsak a pályán várakozó csapatok, hanem a pályán innen lévő bírói hármas szempontjából is fontos, főleg a futballbíró szempontjából. A szerző könnyeztetően kacagtató darabja méltán aratott sikert a hazai és külföldi színpadokon egyaránt. Annak sem kell szomorkodnia, aki lemaradt a jubileumi, 400. előadásról, hiszen a József Attila Színház a közeljövőben még két alkalommal – március 11-én és március 21-én – műsorra tűzi a darabot.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.