EUR: 322,00 Ft
CHF: 281,43 Ft
2018. október 16., kedd
Gál

Egyéb X.kerület

Sportfavágók aprítottak az Expón

A huszonötödik alkalommal megrendezett FeHoVa kiállítás keretében rendezték meg a STIHL Timbersports International Competitiont. A múlt pénteken és szombaton a Hungexpo területén megtartott sportfavágóverseny célja az erdőjárás és -gazdálkodás népszerűsítése is volt.

A sportfavágóverseny kvalifikációját pénteken, a döntőt pedig szombaton rendezték a FeHoVa kiállításon.


Nagy fába vágták a fejszéjüket (Fotó: Máté Krisztián)

− Büszkék vagyunk arra, hogy a FeHoVa szervezői is egyetértenek velünk azon törekvésünkben, hogy népszerűsítsük a sportágat, az erdőjárást és az erdőgazdálkodást − nyilatkozta Szentesi Levente, a vállalat marketingvezetője, hozzátéve, külön öröm számukra, hogy a nemzetközi versenyüknek és mintegy kéttucatnyi magyar és román sportfavágó megmérettetésének is otthont biztosít a rendezvény. A döntőben Juhász István bizonyult a legjobbnak a négy számból álló versenyen, rajta kívül két román induló fért még fel a dobogóra.

Ez kipipálva (Fotó: Máté Krisztián)

Volt segítség a végén (Fotó: Máté Krisztián)

Húzd meg jobban…  (Fotó: Máté Krisztián)

Elmarad a motorfesztivál!

Február 23–25. között rendezték volna meg a Budapest Motor Fesztivált a Hungexpón, a szervezők azonban arról tájékoztattak, hogy az esemény elmarad.

Korábban lapunk is megírta, hogy szinte minden jelentős márkát meg lehet nézni és ki lehet próbálni a kiállításon, annak ellenére, hogy a nagy motorimportőr cégek egy része idén nem vesz részt a rendezvényen. A múlt héten mégis arról tájékoztattak, hogy az esemény elmarad, a már megvásárolt jegyek árát visszatérítik.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.