EUR: 322,77 Ft
CHF: 281,53 Ft
2018. október 21., vasárnap
Orsolya

Sport

Sporttörténelmet írtak teniszezőink

Bár elmaradt az újabb csoda, a magyar Davis Kupa-csapat sporttörténelmet írt. Ugyan kikaptak a világranglistán 7. helyezett, David Goffinnal felálló, tavaly világligadöntős Belgiumtól, a Fucsovics–Balázs duó a magyar tenisztörténelemben először nyert páros mérkőzést a világligában.

Hazai pályán talán más lett volna az eredmény. Ha nem is nyert volna a magyar csapat, de szorosabb eredmény születhetett volna. Ám a Davis Kupa nagy modernizálási hullámának áldozatul estünk, azaz hiába játszottunk legutóbb – 1990-ben – idegenben a belgák ellen, most ismét a magyar csapatnak kellett utaznia, és bár a magyar szurkolók szinte otthonos hangulatot varázsoltak a liege-i Country Hall du Sart Tilman arénába, ez nem volt elég a győzelemhez.


Fucsovics Márton (j) és Balázs Attila nyerni tudott a belga Ruben Bemelmans – Joris De Loore kettős ellen (MTI/EPA/Julien Warnand)

A belgák az összes, az eredménybe beszámító egyéni mérkőzést megnyerték, de a páros meccsen a Fucsovics Márton, Balázs Attila duó legyőzte a Ruben Bemelmans, Joris De Loore kettőst.
– Az első két szettben nagyon jól játszottunk, és bár szerintem utána is jók voltunk, a belgáknak a harmadik és negyedik játszmában minden bejött. Szerencsére a döntő játszmában már megint mi voltunk a jobbak – mondta a meccsről Fucsovics Márton, és Balázs Attila is azt hangsúlyozta, hogy a mérkőzés végig magas színvonalú volt.
– A harmadik és negyedik szett elment, de nem törtünk össze, feljöttünk. A Davis Kupa és ez a csodás magyar közönség kihozza az emberből a maximumot, és ez elég a győzelemhez – mondta a játékos.
A belgák győzelmükkel továbbjutottak a negyeddöntőbe, ahol idegenben mérkőznek meg az Egyesült Államok legjobbjaival. Az utóbbi 11 párharcukból a másodikat elvesztő mieinknek nem sikerült a nyolc közé kerülniük a világcsoportban, így Köves Gábor együttese szeptemberben osztályozót vív majd a második vonal egyik feljutójelöltjével.

Babos egyéniben is sikeres

Babos Tímea páros győzelme után egyéniben is tornát nyert (Fotó: Facebook/Babos Tímea)

Míg a fiúk Belgiumban próbálták legyőzni a Davis Kupában tavaly döntőt játszó hazaiakat, addig Babos Tímea pályafutása negyedik WTA-versenyét nyerte meg egyesben a tajpeji tenisztornán, tovább folytatva ezzel az elmúlt hetek sikersorozatát.
– Hihetetlenül hosszú túra volt. Elképesztő, hogy így sikerült zárni: az elmúlt másfél hét alatt megnyertem a wimbledoni Grand Slam páros versenyét, most pedig egyesben jött össze a tornagyőzelem. Elképesztően jó érzés, hihetetlen élmények és érzések kavarognak bennem – nyilatkozta a játékos.

Kapcsolódó Cikkek

  • Veszélyben Mourinho állása

    Veszélyben Mourinho állása

    Akár az állásába is kerülhet José Mourinhónak, a Manchester United vezetőedzőjének, ha szombat délután vereséget szenved korábbi sikerei helyszínén, a Chelsea otthonában az angol labdarúgó-bajnokság kilencedik fordulójának nyitómérkőzésén.

  • 24 éremmel zártuk az ifjúsági olimpiát

    24 éremmel zártuk az ifjúsági olimpiát

    Magyarország 24 éremmel – 12 arannyal, 7 ezüsttel és 5 bronzzal – zárta a Buenos Aires-i ifjúsági olimpiát. Ez minden idők legjobb szereplése. Fiatal sportolóink közül az úszó Milák Kristóf és Késely Ajna volt a legeredményesebb három-három győzelemmel, előbbinek pedig még egy ezüstje is van.