2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Egyéb XXII.kerület

Stefániát tessék!

Harmadszor adott meleg ételt közel 100 rászorulónak a Re-Formáló Egyesület. A január 27-i ételosztást a Vencel-kertben az Albertfalvi Református Gyülekezet fogadta örökbe, a költségeit ők állták. Az ebédre kínált stefániavagdaltat burgonyapürével Smudláné Gitka, a Re-Formáló elnöke készítette el önkéntesek segítségével.

A húst a helyi hentestől vásárolták, és nagytétényi kenyeret kínáltak hozzá. A néhány adag maradékot a budafoki és a rózsavölgyi ételdobozokban helyezték el a rászorulók számára. Gitka felhívta a figyelmet, hogy a támogatások mellett nagy szükség van önkéntesek segítségére, és a náluk végzett munkát a középiskolások is elszámolhatják a közösségi szolgálat keretében.

Smudláné Fazekas Gitka segítőtársával, Korival várta az éhes embereket a Vencel kertben

Házi stefánia vagdalt krumplipürével

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.