EUR: 321,81 Ft
CHF: 281,27 Ft
2018. október 18., csütörtök
Lukács

Extra

Stohl: Nem hittem volna, hogy újra rabruhában leszek

Ismét börtönbe került szerepe kedvéért Stohl András: február 15-én mutatják be Herendi Gábor új filmjét, a Valami Amerika 3.-at, ahol a színész bebizonyítja, hogy képes gúnyolódni saját magán. A rendező félve kérte fel a szerepre, de Stohl a Lokálnak elárulta, hogy imádta a forgatást, bár azt hitte, soha többé nem lesz rajta rabruha.

„Koko vagyok” – mondja a börtönben Stohl a Valami Amerika 3. előzetesében, mire Hujber karaktere megkérdezi: „A balegyenesed miatt?” Erre Stohl nyilvánvalóvá teszi, hogy nem erről van szó, és szippant egy nagyot. Egyértelmű utalás a színész korábbi drogfogyasztására és börtönmúltjára. Mint ismert, Stohl András öt hónapot ült börtönben. Azért ítélte el a bíróság, mert 2010. május 8-án hajnalban a Budapestről Fót felé vezető úton gépkocsijával áttért a szemközti sávba, és ott összeütközött két szabályosan közlekedő autóval. A balesetben négyen sérültek meg, egyikük súlyosan. A karambolt követően a színész elhagyta a helyszínt, de a rendőrök még aznap előállították az otthonából. Később a vérében alkoholt, a vizeletében pedig tiltott pszichotróp anyagot is kimutattak. Kiderült, hogy kokaint is fogyasztott. A színész azóta több interjút adott azzal kapcsolatban, hogy mennyire sajnálja a történteket, és próbálja helyrehozni a hibáit. Az utóbbi években csak a karrierjére és a családjára koncentrált. És talán most jött el az idő, hogy már gúnyolódni is képes a történteken saját magával kapcsolatban.
– Nagyon jól éreztem magam a forgatás alatt, igazi örömjáték volt – kezdte Stohl András a Lokálnak. – Amikor a rendező, Herendi Gábor felkért a szerepre, meglehetősen zavarban volt, mert ugye erős utalások vannak arra, hogy börtönben voltam. Én azonban úgy gondolom, ahogy a híres cyranói mondás tartja: „Kigúnyolom magam, ha kell, de hogy más tegye, azt nem tűröm el.” Szóval inkább én figuráztam ki saját magam. Nyilván nem volt jó érzés újra rabruhát felvenni. Azt hittem, soha többet nem lesz ilyen, most mégis belekényszerültem. De biztos lesz még az életemben olyan, amikor a színpadon fel kell venni valami hasonlót. Érdekes helyzet ez nagyon. Remélem, hogy az embereknek tetszik majd, és pozitívan jön le – tette hozzá Stohl. Herendi Gábor rendező nagyon szeretett volna együtt dolgozni a színésszel, és nem tagadja, hogy tényleg félve kérte fel a szerepre.
– Zavarban voltam, mert nem tudtam, hogy Buci hogy viszonyul ehhez a dologhoz, de azzal tisztában voltam, hogy alapvetően vagány és bevállalós. Már régóta szerettünk volna együtt dolgozni, így félretettem mindent, és előálltam az ötlettel, de ő nagyon hamar igent mondott. Nem sokat gondolkozott. Ez a szerep róla szól, neki lett kitalálva. Azt gondoltam, hogy ez egy jó poén, és abban is biztos voltam, hogy ebből nem tud rosszul kijönni. Azt hiszem, hogy az önirónia az egyik legnemesebb dolog, és az övé az egyik legviccesebb szerep. Remélem, a nézőknek is tetszik majd.


Herendi Gábor rendező

Szabó Győző, Pindroch Csaba és Stohl András

Stohl András a Valami Amerika 3-ban

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Szandi: Anyu álmát váltottam valóra

  Szandi: Anyu álmát váltottam valóra

  Szandi és Vastag Csaba óriási bravúrt hajtottak végre a TV2 Csak show és más semmi című műsorában, mikor légtornász mutatványukkal megnyerték az első adást.

 • Dakota szexi hassal cáfolja a terhességet

  Dakota szexi hassal cáfolja a terhességet

  Nemrég arról írtak a lapok, hogy az „…ötven árnyalata”-filmek sztárja, Dakota Johnson és kedvese, a Coldplay frontembere, Chris Martin első gyermeküket várják. Nemrég az énekes házánál rózsaszín és kék lufikat fotóztak, és a fotósok azt hitték, hogy babaváró parti volt, de állítólag csak Dakota születésnapját ünnepelték.

 • Humorral üti el a változókort Szulák Andrea

  Humorral üti el a változókort Szulák Andrea

  Szulák Andrea 3 évvel ezelőtt vált el gyermeke édesapjától, s azóta főleg kislányára, Rozinára, és a munkájára koncentrál, azon belül is kiváltképp a Menopauza című musicialre.

 • Elítélték Van Damme fiát

  Elítélték Van Damme fiát

  Ötvennyolcadik születésnapját ünnepli Jean-Claude Van Damme, a terpeszéről is híres akciósztár azonban nem felhőtlenül boldog. 22 éves fia, Nicholas Van Varenberg ugyanis nemrég 18 hónap felfüggesztett büntetést kapott.