EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Extra

Stohl: Nem hittem volna, hogy újra rabruhában leszek

Ismét börtönbe került szerepe kedvéért Stohl András: február 15-én mutatják be Herendi Gábor új filmjét, a Valami Amerika 3.-at, ahol a színész bebizonyítja, hogy képes gúnyolódni saját magán. A rendező félve kérte fel a szerepre, de Stohl a Lokálnak elárulta, hogy imádta a forgatást, bár azt hitte, soha többé nem lesz rajta rabruha.

„Koko vagyok” – mondja a börtönben Stohl a Valami Amerika 3. előzetesében, mire Hujber karaktere megkérdezi: „A balegyenesed miatt?” Erre Stohl nyilvánvalóvá teszi, hogy nem erről van szó, és szippant egy nagyot. Egyértelmű utalás a színész korábbi drogfogyasztására és börtönmúltjára. Mint ismert, Stohl András öt hónapot ült börtönben. Azért ítélte el a bíróság, mert 2010. május 8-án hajnalban a Budapestről Fót felé vezető úton gépkocsijával áttért a szemközti sávba, és ott összeütközött két szabályosan közlekedő autóval. A balesetben négyen sérültek meg, egyikük súlyosan. A karambolt követően a színész elhagyta a helyszínt, de a rendőrök még aznap előállították az otthonából. Később a vérében alkoholt, a vizeletében pedig tiltott pszichotróp anyagot is kimutattak. Kiderült, hogy kokaint is fogyasztott. A színész azóta több interjút adott azzal kapcsolatban, hogy mennyire sajnálja a történteket, és próbálja helyrehozni a hibáit. Az utóbbi években csak a karrierjére és a családjára koncentrált. És talán most jött el az idő, hogy már gúnyolódni is képes a történteken saját magával kapcsolatban.
– Nagyon jól éreztem magam a forgatás alatt, igazi örömjáték volt – kezdte Stohl András a Lokálnak. – Amikor a rendező, Herendi Gábor felkért a szerepre, meglehetősen zavarban volt, mert ugye erős utalások vannak arra, hogy börtönben voltam. Én azonban úgy gondolom, ahogy a híres cyranói mondás tartja: „Kigúnyolom magam, ha kell, de hogy más tegye, azt nem tűröm el.” Szóval inkább én figuráztam ki saját magam. Nyilván nem volt jó érzés újra rabruhát felvenni. Azt hittem, soha többet nem lesz ilyen, most mégis belekényszerültem. De biztos lesz még az életemben olyan, amikor a színpadon fel kell venni valami hasonlót. Érdekes helyzet ez nagyon. Remélem, hogy az embereknek tetszik majd, és pozitívan jön le – tette hozzá Stohl. Herendi Gábor rendező nagyon szeretett volna együtt dolgozni a színésszel, és nem tagadja, hogy tényleg félve kérte fel a szerepre.
– Zavarban voltam, mert nem tudtam, hogy Buci hogy viszonyul ehhez a dologhoz, de azzal tisztában voltam, hogy alapvetően vagány és bevállalós. Már régóta szerettünk volna együtt dolgozni, így félretettem mindent, és előálltam az ötlettel, de ő nagyon hamar igent mondott. Nem sokat gondolkozott. Ez a szerep róla szól, neki lett kitalálva. Azt gondoltam, hogy ez egy jó poén, és abban is biztos voltam, hogy ebből nem tud rosszul kijönni. Azt hiszem, hogy az önirónia az egyik legnemesebb dolog, és az övé az egyik legviccesebb szerep. Remélem, a nézőknek is tetszik majd.


Herendi Gábor rendező

Szabó Győző, Pindroch Csaba és Stohl András

Stohl András a Valami Amerika 3-ban

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Baronits Gábort édesapja szelleme segíti át a nehézségeken

  Baronits Gábort édesapja szelleme segíti át a nehézségeken

  Baronits Gábor úgy érzi, egy csapásra felnőtt, mikor kisfiúként elveszítette édesapját. A TV2 Csak show és más semmi című műsorának ezüstérmese a mai napig nem tudta elengedni édesapját, mint mondja, élete nehéz helyzeteiben sokszor érzi, mellette van.

 • Tom Jones ismét Magyarországra jön!

  Tom Jones ismét Magyarországra jön!

  Jövőre ismét koncertet ad Magyarországon Tom Jones. A világhírű walesi énekes 2019. június 22-én a Papp László Budapest Sportarénában lép fel és adja elő legnépszerűbb dalait – közölte a szervező Live Nation pénteken az MTI-vel.

 • Csúcsgumikkal szerelik a MOL Limókat

  Csúcsgumikkal szerelik a MOL Limókat

  Ultranagy teljesítményű téli abroncsokat kaptak a MOL Limo Mercedes-Benz modelljei. A flotta prémium autóira a Hankook kifejezetten felsőkategóriás személygépkocsira fejlesztett termékei kerülnek, amelyek még tovább emelik a vezetési élményt.