EUR: 321,56 Ft
CHF: 281,99 Ft
2018. november 19., hétfő
Erzsébet

Egyéb Baja

Sugóparti hazugságok

Az utóbbi időben egyre több, magát függetlennek hazudó internetes híroldal csatlakozik a választási kampányhoz Baján. A legtöbbről gyorsan kiderül, hogy a függetlenség csak álca, a hírek pedig álhírek, amelyeknek egyetlen céljuk van: támogatást szerezni a térség közismert, liberális politikusának. A városban ráadásul azt beszélik, hogy a „híroldalak” finanszírozása is zavaros, átláthatatlan módon pénzelik őket a háttérből, különböző támogatási, hirdetési trükkökkel.

A cikkeket végigolvasva látszik, hogy Baja egyik legismertebb, magát függetlennek beállító híroldalán nyoma sincs a kiegyensúlyozottságnak. A szövegek egy része a kormánypárti városvezetés munkáját becsmérli, másik a környék egyik liberális politikusának, az LMP tagjának, Ikotity Istvánnak igyekszik választókat toborozni, és belefér még néhány dicséret az uszító Jobbiknak is.


Ikotity István, liberális politikus
Forrás: Facebook

Az olvasható tartalmon túl elgondolkodtató az is, hogy milyen forrásokból tartja fenn magát a kattintásvadász- honlap. Az internetes beszámolók szerint a finanszírozás átláthatatlan, többen tudni vélik azt is, hogy Ikotity alapítványokon keresztül tartja fenn a híroldalt. Arról viszont nem számol be, hogy miből van rá pénze. Így persze már érthető, hogy a gyakran „a hazugsággyártó Ron Werber egyik legjobb tanítványának” nevezett politikus miért szerepel ekkora túlsúllyal az internetes felületen.

A választások közeledtével egyre jobban érezhető, hogy a híroldal és Ikotity számára nem is Baja a fontos, hanem azoknak az érdekeknek a kiszolgálása, amelyek leginkább Soros György és a spekuláns üzleti terveihez köthetők. Ezt bizonyítja az is, hogy Soros egyik országos honlapja szinte szó szerint veszi át a cikkeket az Ikotity pénzelte oldalról.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.