2018. február 19., hétfő
Zsuzsanna

Belföld

Szabálytalanul vallott vagyonáról Gyurcsány

Megszegte a vagyonnyilatkozat-kitöltési útmutató előírásait Gyurcsány Ferenc, ugyanis nemcsak azt „felejtette el” bejelenteni, hogy majd 160 millió forintnyi megtakarítása van Bécsben, de azt sem részletezte, hogy milyen értékpapír-portfóliókban tartja mintegy 605 millió forintnyi megtakarításának vonatkozó részeit – szúrta ki a Magyar Idők. A vagyonnyilatkozat kitöltéséhez tartozó útmutató szerint a különböző elnevezésű és időbeli kibocsátású papírokat külön-külön kell megnevezni – állítja a lap.

Mint ismert, a DK-alapító „elfelejtett” 160 milliós bécsi megtakarításáról elsőként a Magyar Idők írt, amire válaszul Gyurcsány saját Facebook-oldalán részletezte értékpapír-portfólióját, holott a közösségi háló nem éppen egy vagyonnyilatkozati formanyomtatvány, ráadásul a bukott szocialista miniszterelnök mindezt öt nappal azután tette, hogy lejárt a vagyonnyilatkozatok beadásának határideje.

Kapcsolódó Cikkek

 • Sorra gyűlnek a Czeglédy elleni vádak

  Sorra gyűlnek a Czeglédy elleni vádak

  Már kilenc iskolaszövet ügyében, mintegy 6,3 milliárd forintos vagyoni hátrány okozása miatt folyik eljárás Czeglédy Csaba ellen – tájékoztatott pénteken a Csongrád Megyei Főügyészség.

 • A magyarok 70 százaléka aggódik az illegális migráció miatt

  A magyarok 70 százaléka aggódik az illegális migráció miatt

  Nem véletlenül lapítanak most azok az ellenzékiek, akik ellenezték a határkerítés megépítését, és álproblémáról beszéltek. A magyarok hetven százaléka aggódik az illegális bevándorlás miatt, de ugyanekkora azok aránya, akik elégedettek a kormányzat ez ügyben tett lépéseivel – mondta saját kutatásukra hivatkozva Orbán Balázs, a Migrációkutató Intézet főigazgatója az M1 aktuális csatorna műsorában.

 • Soros embertípusra vágyik az EU emberjogi biztosa

  Soros embertípusra vágyik az EU emberjogi biztosa

  A “homo sorosensus”, azaz a Soros embertípus létrehozásának szükségességéről értekezik Nils Muiznieks, az Európa Tanács (ET) emberi jogi biztosa egy 2009-es dokumentumban – írta Hírado.hu. Eközben az ENSZ Magyarország számára elfogadhatatlan migrációs politikát diktáló vitaindító anyagát az a Louis Arbour, migrációért felelős különleges képviselő jegyezte, aki öt évig volt a Soros féle Nyílt Társadalom Alapítvány pénzügyi hátterével működő Nemzetközi Kríziscsoport vezérigazgatója és akit maga a milliárdos tüntetett ki a Soros-egyetemen 2010-ben.