EUR: 322,68 Ft
CHF: 282,51 Ft
2018. október 23., kedd
Gyöngyi

Egyéb Eger

Szabó Istvánt köszöntötték 80. születésnapján

Orbán Viktor miniszterelnök levélben, Koltai Lajos operatőr és Nyitrai Zsolt személyesen köszöntötte születésnapja alkalmából az Oscar-díjas Szabó Istvánt. Az ünnepségen az egri honatya egy palack különleges egri bikavért adott át a művésznek.

Egy fővárosi étteremben köszöntötte Koltai Lajos operatőr világhírű pályatársát, akivel az elmúlt évtizedek alatt számos alkalommal dolgozott együtt. Mint elmondta, ez idő alatt nemcsak munkakapcsolat, de szoros barátság is szövődött közöttük.


Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott méltatta a rendező itthon és külföldön elért sikereit, hozzátéve, hogy a magyar filmkultúra elképzelhetetlen Szabó István – az első hazai Oscar-díjas – alkotásai nélkül.

Szabó István, Nyitrai Zsolt, és Koltai Lajos
Fotó: Földházi Árpád

Orbán Viktor miniszterelnök gratuláló levelét Nyitrai Zsolt nyújtotta át az ünnepeltnek, aki tolmácsolta a kormányfő jókívánságait is. Méltatásában Orbán Viktor egyebek mellett hangsúlyozta: „Hálásak vagyunk, hogy Ön egy Oscar-díjjal és számos más rangos elismeréssel a háta mögött is mindig kitartott amellett, hogy a magyar kultúra nagykövete legyen a világ filmgyártásában, miközben nemcsak tehetséges magyar színészeknek és filmeseknek adott lehetőséget, hanem a XX. századi történelmünk számos fejezetét és irodalmunk több értékes alkotását is megismertette a szélesebb közönséggel.”

Kapcsolódó Cikkek