2018. október 19., péntek
Nándor

Egyéb Székesfehérvár

Százezer fiatalnak fejlesztenek

Az Óbudai Egyetem fehérvári karának hallgatói fejleszthetik az EFOTT mobiltelefonokon használható alkalmazását, applikációját. A versenyen a mérnökinformatikus diákok #csapatnev nevű formációja komoly pénzjutalmat is nyert.

A fehérvári csapat tagjai: Ivanics József, Léki Bence és Németh Barna Fotó: Óbudai Egyetem

A T-Systems novemberben fejlesztői versenyt hirdetett 16 évesnél idősebb diákok körében az EFOTT fesztivál új applikációjának fejlesztésére. Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója (EFOTT) 1976-ban jött létre. A rendezvénysorozatot évek óta Velencén tartják, és már 110 ezer látogatót fogad.


A több tucat jelentkezőből egy szakmai előszűrés után a zsűrizésre végül hat pályázó jutott tovább, akik munkájukat február 12-én prezentálták. A zsűri döntésénél figyelembe vette, hogy az egyes beküldött applikációk rendelkeznek-e angol és magyar nyelvű verzióval, mennyire felhasználóbarát a felépítésük, képesek-e közösségi médiafelületeket integrálni, valamint képesek-e értesítések küldésére.

Az Ivanics József–Léki Bence–Németh Barna összetételű fehérvári csapat olyan alkalmazást készít, amelyben helyet kap programtábla, a kedvenc programok mentési, az esemény előtti értesítés küldési lehetősége, Facebook-integráció regisztrációval, funkcionális és látványtérkép készítése helyszínkeresési lehetőséggel, az egyes helyszínekre kattintva felugró információs ablak, valamint átlátható és szűrhető lesz színpadi, zenei stílusok szerint.

Kapcsolódó Cikkek

  • Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Összesen tizenegy országból érkeztek katonák – valamint rendőri és civil felkészülők – Szolnokra, a Béketámogató Kiképző Központba, hogy részt vegyenek a 36.

  • Szinte egész Újpest sportolt!

    Szinte egész Újpest sportolt!

    ngetegen mennek el, és nagyszerű hangulatot teremtenek.Így volt az az őszi rendezvényen is: az Újpest Atlétikai Stadionjában ismét a sporté volt a főszerep, de természetesen a hagyományos főzőverseny sem maradhatott el.