2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Székesfehérvár

Százezer fiatalnak fejlesztenek

Az Óbudai Egyetem fehérvári karának hallgatói fejleszthetik az EFOTT mobiltelefonokon használható alkalmazását, applikációját. A versenyen a mérnökinformatikus diákok #csapatnev nevű formációja komoly pénzjutalmat is nyert.

A fehérvári csapat tagjai: Ivanics József, Léki Bence és Németh Barna Fotó: Óbudai Egyetem

A T-Systems novemberben fejlesztői versenyt hirdetett 16 évesnél idősebb diákok körében az EFOTT fesztivál új applikációjának fejlesztésére. Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója (EFOTT) 1976-ban jött létre. A rendezvénysorozatot évek óta Velencén tartják, és már 110 ezer látogatót fogad.


A több tucat jelentkezőből egy szakmai előszűrés után a zsűrizésre végül hat pályázó jutott tovább, akik munkájukat február 12-én prezentálták. A zsűri döntésénél figyelembe vette, hogy az egyes beküldött applikációk rendelkeznek-e angol és magyar nyelvű verzióval, mennyire felhasználóbarát a felépítésük, képesek-e közösségi médiafelületeket integrálni, valamint képesek-e értesítések küldésére.

Az Ivanics József–Léki Bence–Németh Barna összetételű fehérvári csapat olyan alkalmazást készít, amelyben helyet kap programtábla, a kedvenc programok mentési, az esemény előtti értesítés küldési lehetősége, Facebook-integráció regisztrációval, funkcionális és látványtérkép készítése helyszínkeresési lehetőséggel, az egyes helyszínekre kattintva felugró információs ablak, valamint átlátható és szűrhető lesz színpadi, zenei stílusok szerint.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.