EUR: 324,09 Ft
CHF: 282,92 Ft
2018. október 15., hétfő
Teréz

Belföld

Százezreken segített a SPAR

Több mint 170 millió forintot költött tavaly a SPAR társadalmi célú kezdeményezésekre és jótékonysági célokra – számolt be társadalmi szerepvállalásáról közleményben a vállalatcsoport. A cég több mint húsz éve támogatja kiemelten a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot, amellyel karöltve tavaly karácsony előtt 309 tonna élelmiszert gyűjtöttek, 34 ezer ajándékcsomag készült el rászoruló családok, idősek, fogyatékkal élő és hajléktalan emberek számára.

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A SPAR és a segélyszervezet együttműködésének legújabb eleme, hogy 300 kistelepülésére viszik el a játék örömét a szeretetszolgálat mozgó játszóterei segítségével. A SPAR a hagyományok ápolására is hangsúlyt fektet:  fő támogatója a Budapest Borfesztiválnak, tavaly pedig már a 32. SPAR Budapest Maraton® Fesztivált rendezték. Mindeközben 2700 tonna, emberi fogyasztásra már nem alkalmas, de takarmányként még hasznosítható élelmiszert adományoztak 120 különböző állatvédő szervezetnek, de támogatják a Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány munkáját is, továbbá modern oktatótermet adtak át októberben a Szent István Egyetem Élelmiszer-tudományi Karán.


Kapcsolódó Cikkek

 • Gázolt a HÉV a Gubacsi hídnál

  Gázolt a HÉV a Gubacsi hídnál

  Gázolt a HÉV hétfő reggel a főváros XX. kerületében, a baleset sérültje a helyszínen meghalt – közölte a katasztrófavédelem.

 • Baleset az M3-as autópályán

  Baleset az M3-as autópályán

  Baleset miatt lezárták hétfő reggel az M3-as autópálya főváros felé vezető oldalát Bag közelében – közölte a katasztrófavédelem.

 • Megduplázódott a lakásépítések száma

  Megduplázódott a lakásépítések száma

  Az elmúlt három évben megduplázódott a lakásépítések száma Magyarországon, az 5 százalékos kedvezményes lakásáfa teljesen átalakította az építkezések ütemét – mondta az ingatlan.