EUR: 330,90 Ft
CHF: 301,09 Ft
2019. október 19., szombat
Nándor

Belföld

Százezreken segített a SPAR

Több mint 170 millió forintot költött tavaly a SPAR társadalmi célú kezdeményezésekre és jótékonysági célokra – számolt be társadalmi szerepvállalásáról közleményben a vállalatcsoport. A cég több mint húsz éve támogatja kiemelten a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot, amellyel karöltve tavaly karácsony előtt 309 tonna élelmiszert gyűjtöttek, 34 ezer ajándékcsomag készült el rászoruló családok, idősek, fogyatékkal élő és hajléktalan emberek számára.

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A SPAR és a segélyszervezet együttműködésének legújabb eleme, hogy 300 kistelepülésére viszik el a játék örömét a szeretetszolgálat mozgó játszóterei segítségével. A SPAR a hagyományok ápolására is hangsúlyt fektet:  fő támogatója a Budapest Borfesztiválnak, tavaly pedig már a 32. SPAR Budapest Maraton® Fesztivált rendezték. Mindeközben 2700 tonna, emberi fogyasztásra már nem alkalmas, de takarmányként még hasznosítható élelmiszert adományoztak 120 különböző állatvédő szervezetnek, de támogatják a Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány munkáját is, továbbá modern oktatótermet adtak át októberben a Szent István Egyetem Élelmiszer-tudományi Karán.


Kapcsolódó Cikkek

 • Hangversennyel emlékeznek Kocsis Zoltánra

  Hangversennyel emlékeznek Kocsis Zoltánra

  Maurice Ravel, Frédéric Chopin és Kovács Zoltán egy-egy művével emlékeznek Kocsis Zoltán zongoraművészre, karmesterre és zeneszerzőre halála évfordulóján a Nemzeti Filharmonikusok november 6-án a budapesti Müpában.

 • Megkezdődött a 12. Nemzeti Vágta!

  Megkezdődött a 12. Nemzeti Vágta!

  A Nemzeti Lovas Díszegység bemutatójával, koszorúzási ünnepséggel, majd a versenysorozat ünnepélyes megnyitójával, a 72 versenyző település lovasának fogadalomtételével és az előfutamokkal kezdődik ma délben a 12.

 • Túl sok cukrot esznek a gyerekek!

  Túl sok cukrot esznek a gyerekek!

  Túl sok cukrot esznek a gyerekek; felmérések szerint a 2 és 18 év közötti fiatalok több cukrot fogyasztanak a WHO által javasolt, a teljes kalóriabevitel tíz százalékánál – közölte Antal Emese dietetikus szombaton az M1 aktuális csatornán.

 • Erre figyeljen a hétvégén

  Erre figyeljen a hétvégén

  Rendezvények miatt több helyen is forgalomkorlátozások lesznek a fővárosban a hétvégén. Szombaton és Vasárnap rendezik meg a 12. Nemzeti vágtát, amire már pénteken elkezdődik a készülődés, Budán pedig futóverseny miatt bonyolódik a közlekedés.