EUR: 319,62 Ft
CHF: 277,03 Ft
2018. május 26., szombat
Evelin, Fülöp

Extra

Székhelyi József: Elodázom a halálom

Székhelyi József a minap kapta kézhez azokat a leleteket, amelyektől végre nyugodtabb lehet. Mint mondja, bár legyengíti a kemoterápia, megéri a küzdelem, hiszen kapott még időt az orvosoktól. A színésznek áttétes tüdőrákja van, ami sajnos az elhelyezkedése és a kiterjedése miatt műthetetlen.

– Néhány napja kaptam a jó hírt, hogy van remény, hogy tovább éljek – lelkendezett a Lokálnak Székhelyi, aki tavaly jelentette be, áttétes tüdőrákja van. A Jászai Mari-díjas színész azt mondja, sorstársainak szeretne erőt adni és példát mutatni, ezért vállalta az állapotát nyilvánosan is. – A most kézhez kapott leletek alapján úgy tűnik, hogy javult az állapotom, és ez fantasztikus hír. Megnyugtató az orvosoknak, mert látják, hogy az eljárás hatásos, és megnyugtató nekem is, mert jobban érzem magam. A kezelések természetesen még folytatódnak, nem hagyom abba, hátravan még három vagy négy kemoterápiás kúra. Biztató azonban, hogy már két alkalom után is jobbak az eredmények – mesélte Székhelyi, majd szívfacsaró szavakkal folytatta. – Az életveszély továbbra is fennáll, bár már tudok bízni valamiben. Ez egy agresszív betegség, sajnos az elhelyezkedése és a kiterjedése miatt műthetetlen. A gyógyterápia azért szükséges, hogy legyőzzem a rákot, és ameddig csak lehet, elodázzam a halált. Úgy tűnik, hogy erre pedig most nagyobb esély van. Kapok még időt!


Székhelyi József (Fotó: Máté Krisztián)

A színész hozzátette, most talán álomba szenderülnie is egyszerűbb lesz, hiszen manapság nem könnyűek a csendes éjszakák. – Az ember igyekszik csak a jóra és a szépre gondolni, és a gyógyszerek segítenek, hogy ne teljenek álmatlanul az éjszakák. Nekem azt kell tudatosítanom, hogy küldetésem van. Színész vagyok, apa vagyok, számítanak rám, és ez sokat segít. Nem könnyű csak a jót látni, de minden erőmmel azon vagyok. Nem süppedhetek bele sem az önsajnálatba, sem abba a gondolatba, hogy beteg vagyok – szögezte le. A színész mindennek ellenére rendületlenül dolgozik. A Spinozában Freudot alakítja, a Belvárosi Színházban pedig Mr. Greenként szórakoztatja a közönséget. – Freudnak és Mr. Greennek nincs tüdőrákja, amikor az ő jelmezükben vagyok, nekem sincs, és ez segít. A közönség tapsvihara pedig a lelkem gyógykezelése. Ha hazamegyek, akkor vár a családom, a kislányom. Sári mindenkinél több erőt tud adni nekem a szeretetével. Továbbra is mindennap leveleket ír, olykor becsempészi a kabátzsebembe, amikor tudja, hogy hosszabb útra megyek – mesélte mosolyogva a színész, aki továbbra sem mondta még el a kislányának, hogy mekkora a baj. – Sári rendkívül okos kislány. Nem beszéltünk arról, hogy beteg vagyok, de tudja, hogy baj van, hiszen látja, és jobbulásról szóló kis leveleket, üzeneteket hagy nekem. Ennél többet egyelőre, azt gondolom, nem kell tudnia.

Fotó: Fem3

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Együtt küzdenek a sztárok a kilók ellen

  Együtt küzdenek a sztárok a kilók ellen

  Peller Mariann nem rég indította útjára a Feel Soul Good Lélekközösség rendezvénysorozatát, ahol a vendégek a legkülönfélébb témákat boncolgatják a lélek oldaláról megközelítve.

 • Fia halála után tíz évig nem állt színpadra az énekesnő

  Fia halála után tíz évig nem állt színpadra az énekesnő

  Szabó Csilla mindig is imádta a gyerekeket: a Fóti Gyermekfaluban volt óvónő, majd énekelni kezdett a Bojtorján együttesben. Éveken keresztül játszott kórházban, beteg gyerekeknek és árvaházakban, ám fia halála összetörte az énekesnőt.

 • Dub Fx is beatboxol az EFOTT-on

  Dub Fx is beatboxol az EFOTT-on

  Az Efott szervezői a vártnál korábban közzétették a legnagyobb színpadi fellépőket. A külföldi nagy nevek, John Newman és Jessie J, Lost Frequencies  mellett Dub Fx is mikrofont ragad július 11 és 16 között a velencei fesztiválon.