EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Belföld

Szél Bernadett nekiment Karácsonynak

Úgy viselkedik, mint aki megszerezte a bölcsek kövét. Nem hajlandó összefogni a demokratikus baloldalon senkivel, sőt a minap alaposan kiosztotta azt az ellenzéket, melynek tulajdonképpen ő is részét képezi. Nyilatkozataiban Szél-kormányról vizionál, miközben a jelenlegi mérések a parlamenti küszöb körül mérik az LMP-t.

Lassan darabjaira hullik a hazai ellenzék, ha a jelenlegi tendencia folytatódik. Miközben a választók az ellenzéki oldalon végre a teljes összefogást szeretnék látni, hatalmi harcok gyengítik ezeket a pártokat. Sokan az összefogás kerékkötőjeként tekintenek Szél Bernadettre, aki megszólalásaiban folyton Szél-kormányról beszél.


Fotó: Csudai Sándor

A tegnap megjelent Heti Válasznak adott egy hosszabb interjút az LMP miniszterelnök-jelöltje, aki nemcsak az MSZP-t, hanem személyesen Karácsony Gergelyt is ostorozta.

– Karácsony Gergely sok mindent mondott már. Ennél az asztalnál ült 2012-ben. Ha itt is maradt volna és nem szakítja szét az LMP-t a társaival, másképp nézne ki az ellenzéki térfél. Ő az MSZP miniszterelnök-jelöltje, innentől végképp más térfélen focizunk. Nem tudom, milyen manőverekre készül még, ám azt látom, hogy velünk ellentétben nem a magyar politika megújításában érdekelt – nyilatkozta Szél Bernadett, aki a saját jelöltek visszalépéséről szólva annyit mondott: nem fogunk a zavarosban halászó emberekkel kétséges kimenetelű tárgyalásokat folytatni.


Fotó: Csudai Sándor

Szél beszélt az MSZP-ről is, melyről azt találta mondani, hogy egy gócokban beteg pártról van szó. „A gócok fogva tartják a tisztességeseket is. Nem véletlen, hogy Demeter Márta épp egy éve otthagyta őket.” Szél az ATV-nek  megismételte a kijelentését, hozzátéve, hogy ezt a szocialisták is tudják magukról.

– Miniszterelnököt sem tudtak maguk közül találni, úgy importáltak egyet – tette hozzá. Ezután a Demokratikus Koalíciót vette célba.

– Ne provokáljon Gyurcsány Ferenc. Vagy mondja el a vízióját Magyarországról, vagy ne szólaljon meg. Én már nem válaszolok neki – jelentette ki Szél. Ezután arról is beszélt, hogy akik hatalomtechnikai kérdésekről beszélnek, nem akarják igazán a kormányváltást.

A dolog előzménye, hogy a hétvégén Gyurcsány a teljes ellenzéket, köztük az LMP-t is kiosztotta. Szél erre lehazugozta Gyurcsányt és a sajtóban napokig üzengettek egymásnak a két párt politikusai. A baloldali cicaharc egyébként is folyamatos, a múlt héten például az MSZP-s Kunhalmi szállt bele a Gyurcsány-féle DK-ba és az LMP-be.

– A magyar balliberális ellenzék azért nem tud ma a jövőre nézve hitelesen semmit ígérni, mert azzal a tragikus kormányzati teljesítménnyel sem nézett még szembe, amelyért a magyar ellenzéknek az Együtt-től az MSZP-n át a Demokratikus Koalícióig terjedő részét közös felelősség terheli – mondta a baloldalról a Figyelőnek Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Megjelent a Szent Korona útját bemutató kötet

    Megjelent a Szent Korona útját bemutató kötet

    A Szent Korona kalandos útjáról jelent meg kötet a Magyar Tudományos Akadémia kutatócsoportjának munkája nyomán – mondta Pálffy Géza történész, a kutatócsoport tagja az M1 aktuális csatornán szombaton.

  • Február 4-től Pécel és Aszód között nem járnak a vonatok

    Február 4-től Pécel és Aszód között nem járnak a vonatok

    Február 4-től várhatóan december végéig nem járnak a vonatok Pécel és Aszód között a Budapest-Hatvan vasútvonal felújítása miatt. Az első ütemben május 12-ig tartó menetrendi változások között van, hogy InterCityk helyett a Keleti pályaudvar és Hatvan között pótlóbuszok járnak majd, a többi vonat helyett (eltérő szakaszokon) lesznek pótlóbuszok – közölte a MÁV pénteken az MTI-vel.