2018. február 20., kedd
Aladár, Álmos

Belföld

Szél Bernadett nekiment Karácsonynak

Úgy viselkedik, mint aki megszerezte a bölcsek kövét. Nem hajlandó összefogni a demokratikus baloldalon senkivel, sőt a minap alaposan kiosztotta azt az ellenzéket, melynek tulajdonképpen ő is részét képezi. Nyilatkozataiban Szél-kormányról vizionál, miközben a jelenlegi mérések a parlamenti küszöb körül mérik az LMP-t.

Lassan darabjaira hullik a hazai ellenzék, ha a jelenlegi tendencia folytatódik. Miközben a választók az ellenzéki oldalon végre a teljes összefogást szeretnék látni, hatalmi harcok gyengítik ezeket a pártokat. Sokan az összefogás kerékkötőjeként tekintenek Szél Bernadettre, aki megszólalásaiban folyton Szél-kormányról beszél.


Fotó: Csudai Sándor

A tegnap megjelent Heti Válasznak adott egy hosszabb interjút az LMP miniszterelnök-jelöltje, aki nemcsak az MSZP-t, hanem személyesen Karácsony Gergelyt is ostorozta.

– Karácsony Gergely sok mindent mondott már. Ennél az asztalnál ült 2012-ben. Ha itt is maradt volna és nem szakítja szét az LMP-t a társaival, másképp nézne ki az ellenzéki térfél. Ő az MSZP miniszterelnök-jelöltje, innentől végképp más térfélen focizunk. Nem tudom, milyen manőverekre készül még, ám azt látom, hogy velünk ellentétben nem a magyar politika megújításában érdekelt – nyilatkozta Szél Bernadett, aki a saját jelöltek visszalépéséről szólva annyit mondott: nem fogunk a zavarosban halászó emberekkel kétséges kimenetelű tárgyalásokat folytatni.


Fotó: Csudai Sándor

Szél beszélt az MSZP-ről is, melyről azt találta mondani, hogy egy gócokban beteg pártról van szó. „A gócok fogva tartják a tisztességeseket is. Nem véletlen, hogy Demeter Márta épp egy éve otthagyta őket.” Szél az ATV-nek  megismételte a kijelentését, hozzátéve, hogy ezt a szocialisták is tudják magukról.

– Miniszterelnököt sem tudtak maguk közül találni, úgy importáltak egyet – tette hozzá. Ezután a Demokratikus Koalíciót vette célba.

– Ne provokáljon Gyurcsány Ferenc. Vagy mondja el a vízióját Magyarországról, vagy ne szólaljon meg. Én már nem válaszolok neki – jelentette ki Szél. Ezután arról is beszélt, hogy akik hatalomtechnikai kérdésekről beszélnek, nem akarják igazán a kormányváltást.

A dolog előzménye, hogy a hétvégén Gyurcsány a teljes ellenzéket, köztük az LMP-t is kiosztotta. Szél erre lehazugozta Gyurcsányt és a sajtóban napokig üzengettek egymásnak a két párt politikusai. A baloldali cicaharc egyébként is folyamatos, a múlt héten például az MSZP-s Kunhalmi szállt bele a Gyurcsány-féle DK-ba és az LMP-be.

– A magyar balliberális ellenzék azért nem tud ma a jövőre nézve hitelesen semmit ígérni, mert azzal a tragikus kormányzati teljesítménnyel sem nézett még szembe, amelyért a magyar ellenzéknek az Együtt-től az MSZP-n át a Demokratikus Koalícióig terjedő részét közös felelősség terheli – mondta a baloldalról a Figyelőnek Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Több mint 700 új munkahely jön létre Újhartyánban

  Több mint 700 új munkahely jön létre Újhartyánban

  Új autóalkatrész gyártó üzemet hoz létre Újhartyánban a svájci tulajdonú REHAU-Automotive Kft., a beruházással 727 új munkahely jön létre – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten.

 • Új kormányablakot adtak át a Nyugati pályaudvaron

  Új kormányablakot adtak át a Nyugati pályaudvaron

  A kormányzat közigazgatás-fejlesztési terveinek megfelelően már 270 kormányablakban intézhetik ügyeiket az emberek, 29 városban – közölte a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára kedden a budapesti Nyugati pályaudvaron, ahol új kormányablakot adtak át.

 • Szijjártó: Aki bírálja a Stop Soros törvénycsomagot, megkérdőjelezi a kormány döntési jogosultságát

  Szijjártó: Aki bírálja a Stop Soros törvénycsomagot, megkérdőjelezi a kormány döntési jogosultságát

  Aki a Stop Soros törvénycsomagot kritizálja, az a magyar kormány szuverén döntési jogosultságát kérdőjelezi meg, ugyanis világos, hogy Magyarország érdekeivel ellentétes az illegális bevándorlás, a magyarok biztonságának érdekével ellentétes a határvédelem lebontása – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatóján, kedden Budapesten.