EUR: 321,86 Ft
CHF: 281,07 Ft
2018. október 17., szerda
Hedvig

Egyéb Győr

Szép elismerés a győri mentősnek

Az Országos Mentőszolgálat hivatalos közösségi oldalán nemrég ismerős arcra bukkanhattak a győriek. Azon a héten ugyanis Kovács Bélát választották meg a hét mentőtisztjének.

Mindig egészségügyi pályára készült Kovács Béla. Mentőséveit megelőzően kórházi műtőssegédként dolgozott. Az Országos Mentőszolgálatnál 2004-ben mentőápolóként kezdte pályafutását Győr mentőállomásán. A munkakezdéssel párhuzamosan mentőtiszti főiskolai tanulmányaiba is belefogott, a sikeres diplomázást követően 2008-tól már kivonuló mentőtiszti szolgálatot lát el. Szerinte az egészségügyben végzett munkája hozzásegíti ahhoz, hogy másképp értékelje az emberi életet, szem előtt tartsa a valódi emberi értékeket.


Kovács Béla nemrég a hét mentőtisztje lett
Fotó: OMSZ Hivatalos Facebook oldal

Számára a legjobb munkahelyi dopping, ha hatékony és szakszerű ellátásukat követően a betegek állapota javul. Munkájában a változatosságot és a kihívásokat kedveli leginkább, fontosnak és elmaradhatatlannak tartja a hatékony csapatmunkát, maximálisan szolgálva ezzel valamennyi ellátásra szoruló érdekét.

Szakmai munkája – a mindennapokban vele dolgozó bajtársai, valamint szakmai vezetői szerint is – kiemelkedő és példamutató, komoly részt vállal újdonsült mentőápoló kollégái képzéséből, valamint a rendszeres továbbképzésekből.

Szabadidejének jelentős részét felesége és fiúgyermeke tölti ki, de időnként – a földtől elrugaszkodva – elmélyül a csillagászat rejtelmeiben is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Innovációs stúdiót alakított ki a LEGO a Nyíregyházi Egyetemen

  Innovációs stúdiót alakított ki a LEGO a Nyíregyházi Egyetemen

  “Csak úgy tudjuk kiszolgálni a Magyarországon működő vállalkozások folyamatosan változó munkaerőigényét, ha közben az oktatás is változik. Ebben mutat kitűnő példát a Nyíregyházi Egyetem (NYE) és a LEGO együttműködése” – mondta Pölöskei Gáborné, a Pénzügyminisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára szerdán a Nyíregyházi Egyetemen kialakított LEGO Education Innovation Studio átadásán.

 • Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Felavatták az erdélyi származású Urmánczy Nándornak állított emlékművet a csepeli Daru-dombon.  A néhai országgyűlési képviselő társaival száz éve, 1918-ban alakította meg a Székely Nemzeti Tanácsot Erdély és Magyarország területi integritásának megőrzéséért, de a Védő Ligák Szövetségének alapítása is az ő nevéhez fűződik.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.