2018. október 16., kedd
Gál

Belföld

Szijjártó: Az áprilisi választás tétje, hogy a magyar érdekeket védő vagy feladó kormány lesz

Az áprilisi választás tétje, hogy Magyarországnak olyan kormánya lesz, amely harcol a magyar érdekekért, vagy amely feladja a küzdelmet – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Genfből telefonon nyilatkozva az MTI-nek.

A miniszter az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának 37. ülésén vett részt.


Szavai szerint az ülésen is teljesen világossá vált, hogy óriási harc lesz a következő hónapokban, ugyanis az ENSZ el akarja fogadtatni a migrációt alapvető emberi jogként, azaz mindenki oda vándorolhat, ahova akar.

“Be kell látni, hogy ha ezt az ENSZ keresztül tudja vinni, akkor az az európai és a keresztény civilizáció halálához vezet, mivel, ha emberi jog a migráció, az jöhet Európába, akinek kedve tartja. Ennek hatásait mi európaiak az elmúlt években már világosan láttuk, és éppen ezért Magyarország szempontjából az áprilisi választás tétje az lesz, hogy a migráció elleni harcot megvívó, vagy a harcot feladó kormánya lesz az országnak” – mondta Szijjártó Péter.


A külgazdasági és külügyminiszter kifejtette: az ENSZ-ben óriási vita zajlik, a világszervezet magas rangú tisztségviselői nyomást próbálnak gyakorolni a tagországokra, és el akarják érni, hogy mi is úgy gondolkodjunk a migrációról, mint ők. A határvédelmet folyamatosan háttérbe próbálják szorítani, el akarják érni, hogy a határsértés ne bűncselekmény, hanem csupán adminisztratív ügy legyen. Álláspontjuk szerint a határsértőket nem szabad kriminalizálni, és tartózkodni kell a migránsok visszafordításától mind szárazföldön, mind tengeren. A migrációt ösztönözni kívánják, nem pedig megállítani – mondta Szijjártó Péter

Hangsúlyozta, hogy az ENSZ tagállamainak, a tagállamok lakosságának biztonsági érdekei ugyanakkor pontosan azt diktálják, hogy a határokat meg kell védeni, azokat csak jogszabályoknak megfelelően lehet átlépni, a határsértőket szigorúan meg kell büntetni, főleg azokat, akik ezt erőszakos módon teszik, az illegális bevándorlást fontolgatók számára pedig világossá kell tenni, hogy “visszafordítás” vár rájuk.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Szavaztak! Elfogadták a Soros-Sargentini jelentést visszautasító határozatot

  Szavaztak! Elfogadták a Soros-Sargentini jelentést visszautasító határozatot

  Megszavazta a parlament kedden a Magyarország szuverenitásának megvédéséről és az országgal szembeni rágalmak visszautasításáról szóló, a Sargentini-jelentés elleni határozatot, amely arra szólítja fel a kormányt: ne engedjen a zsarolásnak, utasítsa vissza a Magyarországot ért valótlan vádakat, és jogi úton is lépjen fel a csalással elfogadott, Magyarországot rágalmazó jelentéssel szemben.

 • Kinevezték az új egészségügyért felelős államtitkárt

  Kinevezték az új egészségügyért felelős államtitkárt

  Horváth Ildikó orvost nevezte ki a köztársasági elnök – Kásler Miklós, az emberi erőforrások miniszterének javaslatára – keddtől az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyért felelős államtitkárává – közölte a tárca közleményben.

 • Gázolt a vonat Vácnál, az áldozat meghalt

  Gázolt a vonat Vácnál, az áldozat meghalt

  Halálra gázolt egy nemzetközi gyorsvonat egy embert Vácnál, a nyílt vasúti pályán kedd délelőtt – közölte a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-vel.