2019. január 18., péntek
Piroska

Belföld

Szijjártó: Az ENSZ iratanyaga elfogadhatatlan

Az ENSZ vitaindító anyaga, a Globális migrációs csomag egy súlyosan elfogult, szélsőségesen bevándorlópárti dokumentum – hangsúlyozza a Magyar Idők szombati számában megjelent publicisztikájában Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Mint írja, a vitaindító anyag alaptétele, hogy a bevándorlás és annak elősegítése kedvezően járul hozzá a gazdasági növekedéshez és jóléthez, a migráció mindenki számára hasznos, ha tervezett módon zajlik.


Szijjártó Péter szerint azonban a migráció “azoknak sem jó, akiknek el kell hagyniuk a hazájukat, és azoknak sem jó, akiknek tömegével kell befogadniuk teljesen más kultúrából érkező bevándorlókat, akik között terroristák és könnyen radikalizálható migránsok is vannak bőségesen”.

Mint a külügyminiszter hozzáteszi, az ENSZ szerint biztosítani kell, hogy a nemzeti szabályozások a törvénytelen határátlépést közigazgatási kérdésnek, ne pedig bűncselekménynek kezeljék. “Az ENSZ dokumentuma tényleg támogatja az illegális határátlépést?! Az ENSZ szerint hagyni kellene, hogy terroristák a kényük-kedvük szerint jöjjenek-menjenek országaink között?! Ez felfoghatatlan és elfogadhatatlan” – fogalmaz Szijjártó Péter, hozzátéve: az az ország, amelyik nem tudja megvédeni a határait, nem ország többé.


Mint írja, az ENSZ véleménye szerint az egyes országoknak szervezetté és folyamatossá kellene tenniük a migránsok befogadását, legálissá a gazdasági bevándorlást. “Vagyis jöjjön mindenki bátran Európába, van itt hely mindenkinek. Ez ostobaság, ez az európai civilizáció feladása” – hangsúlyozza a külügyminiszter.

Ha valaki veszi a fáradságot és elolvassa Soros György stratégiai terveit az Európa számára szükséges bevándorlási folyamatok ösztönzéséről, akkor egyértelművé válik a szándékok egybeesése az ENSZ csomagja és Soros György terve között. Márpedig a magyar kormány nemet mond a Soros-tervre és elutasít minden bevándorláspárti kezdeményezést – szögezi le Szijjártó Péter.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek