2018. június 18., hétfő
Arnold, Levente

Belföld

Szijjártó: Az EU-nak és Nagy-Britanniának is érdeke a megállapodás

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter megbeszélést folytatott David Davis brit Brexit-miniszterrel, és megerősítették, hogy mind az Európai Uniónak, mind pedig Nagy-Britanniának az érdeke, hogy a kilépési tárgyalások megállapodással záruljanak.

A Külgazdasági és Külügyminisztériumnak a szerdai találkozóról tájékoztató közleményében az áll, hogy Szijjártó Péter elmondta: Magyarországnak különösen fontos a Nagy-Britanniában élő és dolgozó európai uniós polgárok jogainak védelme. A tárcavezető üdvözölte, hogy az erről szóló megállapodás létrehozásának szándéka a britekben is erős.


A külügyminiszter kiemelte: az Európai Unió és Nagy-Britannia jövőbeli együttműködéséről szóló megállapodásnak egy nagyon ambiciózus, a lehető legmélyebb és legszélesebb körű szabadkereskedelmi egyezményt kell tartalmaznia, amely lehetővé teszi a lehető legakadálytalanabb kereskedelmi, gazdasági és befektetési kapcsolatok fenntartását.

Emellett fontos egy széleskörű védelmi partnerség létrehozása, tekintettel a britek meghatározó szerepére az EU által fenntartott katonai missziókban – olvasható a tárca közleményében.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tűzmadár

  Tűzmadár

  Egy hatalmas méretű madár  került fel egy újbudai tűzfalra. A 300 m2-nél nagyobb alkotás egy XI.

 • Óriási fejlesztést jelentett be Szijjártó Péter

  Óriási fejlesztést jelentett be Szijjártó Péter

  A kormány 2022-ig 4000 milliárd forintot fordít közúti és vasúti fejlesztésekre az ország logisztikai pozíciójának erősítése érdekében – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken a V4 elnökség keretén belül rendezett V4 Logisztikai Fórumon.

 • Migránsokkal árasztaná el Európát Brüsszel

  Migránsokkal árasztaná el Európát Brüsszel

  Állandó, felső korlát nélküli kötelező kvótát akar bevezetni az Európai Parlament – derült ki abból az Origo birtokába került feljegyzésből, amit az EP elnöke, Antonio Tajani készített a dublini reformmal kapcsolatban.