EUR: 323,01 Ft
CHF: 283,85 Ft
2018. augusztus 21., kedd
Sámuel, Hajna

Belföld

Szijjártó: Az EU-nak és Nagy-Britanniának is érdeke a megállapodás

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter megbeszélést folytatott David Davis brit Brexit-miniszterrel, és megerősítették, hogy mind az Európai Uniónak, mind pedig Nagy-Britanniának az érdeke, hogy a kilépési tárgyalások megállapodással záruljanak.

A Külgazdasági és Külügyminisztériumnak a szerdai találkozóról tájékoztató közleményében az áll, hogy Szijjártó Péter elmondta: Magyarországnak különösen fontos a Nagy-Britanniában élő és dolgozó európai uniós polgárok jogainak védelme. A tárcavezető üdvözölte, hogy az erről szóló megállapodás létrehozásának szándéka a britekben is erős.


A külügyminiszter kiemelte: az Európai Unió és Nagy-Britannia jövőbeli együttműködéséről szóló megállapodásnak egy nagyon ambiciózus, a lehető legmélyebb és legszélesebb körű szabadkereskedelmi egyezményt kell tartalmaznia, amely lehetővé teszi a lehető legakadálytalanabb kereskedelmi, gazdasági és befektetési kapcsolatok fenntartását.

Emellett fontos egy széleskörű védelmi partnerség létrehozása, tekintettel a britek meghatározó szerepére az EU által fenntartott katonai missziókban – olvasható a tárca közleményében.

Kapcsolódó Cikkek