EUR: 317,85 Ft
CHF: 280,83 Ft
2019. január 24., csütörtök
Timót

Belföld

Szijjártó: Az EU-nak és Nagy-Britanniának is érdeke a megállapodás

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter megbeszélést folytatott David Davis brit Brexit-miniszterrel, és megerősítették, hogy mind az Európai Uniónak, mind pedig Nagy-Britanniának az érdeke, hogy a kilépési tárgyalások megállapodással záruljanak.

A Külgazdasági és Külügyminisztériumnak a szerdai találkozóról tájékoztató közleményében az áll, hogy Szijjártó Péter elmondta: Magyarországnak különösen fontos a Nagy-Britanniában élő és dolgozó európai uniós polgárok jogainak védelme. A tárcavezető üdvözölte, hogy az erről szóló megállapodás létrehozásának szándéka a britekben is erős.


A külügyminiszter kiemelte: az Európai Unió és Nagy-Britannia jövőbeli együttműködéséről szóló megállapodásnak egy nagyon ambiciózus, a lehető legmélyebb és legszélesebb körű szabadkereskedelmi egyezményt kell tartalmaznia, amely lehetővé teszi a lehető legakadálytalanabb kereskedelmi, gazdasági és befektetési kapcsolatok fenntartását.

Emellett fontos egy széleskörű védelmi partnerség létrehozása, tekintettel a britek meghatározó szerepére az EU által fenntartott katonai missziókban – olvasható a tárca közleményében.

Kapcsolódó Cikkek

 • Századvég: Ellenőrizzék a nemzetek az EB-t

  Századvég: Ellenőrizzék a nemzetek az EB-t

  A közelmúltban az EU-t irányító Európai Bizottság rendkívüli  gondot fordított a tagállami költések ellenőrzésére, de hogy maga a Bizottság mire költi a tagállami befizetéseket, az a tagállamok számára egyáltalán nem transzparens. Ezért a Századvég Alapítvány kidolgozott egy javaslatot, amelynek célja egy uniós hivatal felállítása, amely valamennyi intézményi kiadás pénzügyi ellenőrzését végezné, hogy így biztosítsák: a Bizottság valóban az európai emberek javát szolgáló intézkedésekre költse a közös EU-s vagyont, ne ellentétes célokat szolgáló magánszemélyek és szervezetek kifizetőhelyeként működjön.

 • Brutális szkinhedvezér volt Sneider

  Brutális szkinhedvezér volt Sneider

  Újabb részletek láttak napvilágot abból a büntetőügyből, amely során a Jobbik mostani elnöke, Sneider Tamás a rendszerváltás idején szkinhed társaival agyba-főbe vert egy cigányembert és amiért 8 hónap felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték.

 • Sikeres volt a nemzeti konzultáció

  Sikeres volt a nemzeti konzultáció

  A közelmúlt legsikeresebb nemzeti konzultációja zajlott 2017 év végén, a családok védelméről  szóló kérdőívet ugyanis 1,4 millióan töltötték ki, és minden kérdésnél 90 százalék fölötti volt az igen válaszok aránya.

 • Angyalkák a földön

  Angyalkák a földön

  Gondolta volna a fene, hogy a Magyar Kultúra Napja kapcsán angyalkák lepik el Rákosmentét.