EUR: 336,25 Ft
CHF: 313,37 Ft
2020. január 19., vasárnap
Sára, Márió

Külföld

Szlovéniában az idei tél legalacsonyabb hőmérsékletét mérték

Szlovéniában szerdára virradóra volt a leghidegebb ezen a télen: a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 27 fok volt, Ljubljanában mínusz tíz fokot mértek. A meteorológiai szolgálat szerint csütörtökre még hidegebb lesz, majd ezt követően felmelegszik az idő.

Egy 79 éves férfi megfagyott a rendkívüli hidegben, házának udvarán elesett és kihűlt. Ő az idei tél első halálos áldozata Szlovéniában – jelentette a szlovén közszolgálati televízió szerdán.


Horvátországban a rendkívüli időjárás továbbra is fennakadásokat okoz a közlekedésben. Már harmadik napja szünetel a Horvátország belsejéből Dalmácia felé irányuló kamionforgalom.

A horvát fuvarozók egyesülete közleményt adott ki, amelyben felelősöket keres a téli szolgálatok felkészületlensége miatt. A szervezet szerint a kamionok már negyedik napja nem közlekedhetnek, a sofőröket magukra hagyták, kitéve a rendkívüli hidegnek.


Szégyen, hogy a járhatóbb utakat is lezárták a forgalom előtt, mint például a Zágráb-Gorican (magyar határ) útszakaszt, mert a téli szolgálat nincs felkészülve az extrém időjárásra vagy mert elfogyott az útszóró só – hangsúlyozták.

Jelezték, hogy Szlovéniában a kamionok a horvát határig zavartalanul közlekedhetnek, majd a horvát oldalon feltartóztatják őket, és napokig ott állnak.

Az egyesület tagjai pénteken találkoznak az illetékes minisztérium képviselővel, valamint a Horvát Utak és a Horvát Autóutak vállalatok vezetőivel, hogy megoldást találjanak a kialakult helyzetre.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek