2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb IX.kerület

Szoftverfejlesztő központ lesz Ferencvárosban

Száz mérnököt foglalkoztató új szoftverfejlesztő központot hoz létre a német Continental autóipari vállalat a Ferencvárosban. Mint azt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elmondta, az 5,5 milliárd forintos beruházáshoz 1,37 milliárd forint támogatást biztosít a magyar kormány.

A miniszter hangsúlyozta, az új központban a legmagasabb technológiai színvonalon folyik majd a fejlesztőtevékenység, és kifejezetten magas képzettséget igénylő munkahelyek jönnek létre. Kiemelte, már nemcsak a beruházásokért folyik a verseny a világban, hanem a munkaerőért is, és a nagy fejlesztések növelik az ország munkaerő-megtartó képességét.


Thomas Brohm, a cég fejlett vezető támogató rendszerek üzletágának fejlesztési vezetője elmondta, a vállalat májusban nyitja meg mesterséges intelligencia központját (MTI Fotó: Máthé Zoltán)

– Fiatal magyar mérnökök vonzó lehetőséget kapnak, hogy Magyarországon kamatoztathassák tudásukat – fogalmazott Szijjártó Péter.
A külgazdasági és külügyminiszter kifejtette, komoly technológiai forradalom zajlik a világgazdaságban, és kérdés, hogy melyik ország tud megfelelő feltételeket biztosítani az új ipari-technológiai korszak beruházásaihoz. Kiemelte, a munkahelyteremtésnél már nemcsak a munkahelyek száma, hanem azok technológiai színvonala, hozzáadott értéke és a kutatás-fejlesztés a legfontosabb szempont.

Bácskai János polgármester Ferencváros ipari, illetve autógyártáshoz kapcsolódó hagyományait felidézve hangsúlyozta, kiemelten fontos a kerületnek is, hogy az új kutatás-fejlesztési központ oda települ (MTI Fotó: Máthé Zoltán)

Magyarország akkor lehet sikeres, ha továbbra is bíznak benne az új technológiai korszak vezető vállalatai. Az ország versenyképességének fontos visszaigazolása, hogy a világ egyik legnagyobb autóipari vállalata Budapesten hozza létre új szoftverfejlesztő központját. A cég egyébként  jelenleg nyolcezer dolgozót foglalkoztat Magyarországon.


– Az egyik legfontosabb trend az autóiparban az önvezető autók fejlesztése, az iparágon belül ez az egyik leggyorsabban növekvő terület. A Continental teljes rendszereket fejleszt önvezető autókhoz – mondta Karl Haupt, a Continental AG fejlett vezetőtámogató rendszerek üzletágának vezetője, míg Thomas Brohm, a cég  fejlett vezetőtámogató rendszerek üzletágának fejlesztési vezetője egyebek mellett közölte: a vállalat májusban nyitja meg mesterségesintelligencia-központját Budapesten. Ezen a területen a budapesti csapat vezeti majd az innovációt a cégen belül, a magyar műszaki hagyományok és a gazdasági környezet jól támogatják a vállalat elképzeléseit.
– A 29 üzletágból felépülő, világszerte több mint 233 ezer dolgozót foglalkoztató Continental Magyarországon 27 éve van jelen. Hat gyárat és egy gumiabroncs-kereskedelmi központot üzemeltetnek az ország különböző pontjain, a több mint 8000 munkatársból csaknem 5000 dolgozik az autóipari csoportban.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.