2019. október 18., péntek
Lukács

Extra

Szombat este kiderül, ki nyeri A Dal 2018 döntőjét

Ma este rendezik A Dal 2018 döntőjét: a Duna Televízióban és a Duna World csatornán 20 óra 30 perctől élőben látható show-műsorban eldől, hogy a nyolc finalista közül kié lesz Magyarország legjobb dala.

A Dal 2018 döntőjébe jutott Dánielfy Gergely az Azt mondtad című dallal, Süle Zsolt a Zöld a májussal, Heincz Gábor BIGA a Good Vibez című számmal, a Leander Kills a Nem szól harang című szerzeménnyel, az AWS Viszlát nyár című dalával, Horváth Tamás a Meggyfával, Király Viktor a Budapest Girl című dallal, valamint a yesyes az I let you run away című szerzeménnyel.


A ma esti döntőben előbb a szakmai zsűri tagjai választanak ki pontozással négy dalt, majd a tévénézők szavazatai alapján dől el, hogy ezek közül melyik képviseli Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon május 8. és 12. között Lisszabonban.

A közönség három különböző módon szavazhat a négy dalra: az Android és iOS platformra elérhető A Dal alkalmazáson keresztül, az adal.hu weboldalon, valamint az adás ideje alatt a képernyőn látható alapdíjas telefonszámra küldött SMS-ben. Az érdeklődők az alkalmazásban híreket, aktualitásokat is olvashatnak a műsorról, követhetik a zsűritagok által adott pontszámokat és a közönségszavazatok alakulását is.


A Dal 2018 döntőjének vendégfellépői Pápai Joci, valamint Ferenczi György és a Magna Cum Laude lesznek, akik különleges produkciókkal állnak majd A Dal színpadára. A műsorban veszi át a díjat A Dal 2018 Akusztik verseny győztese is. A Petőfi Akusztik jóvoltából a nyertes 52 perces önálló koncertlehetőséget kap, amelyet rögzít és műsorára tűz a Petőfi Rádió és az M2 Petőfi TV. Az akusztikus feldolgozásokra szerdán éjfélig lehetett szavazni adal.hu “Akusztik” menüpontjában.

A közmédia hetedik dalválasztó show-jának zsűrijében Frenreisz Károly Kossuth-díjas rockzenész, az LGT és a Skorpió zenekar alapító tagja; Both Miklós Fonogram- és Budai-díjas zeneszerző, népzenegyűjtő; Schell Judit Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes művész és Mező Misi, a Magna Cum Laude énekes-gitárosa szerepel.

A Dal 2018 két műsorvezetője Rátonyi Kriszta és Fehérvári Gábor Alfréd. A szombati döntőt is A Dal – Kulissza című műsor követi, amelyben megszólal a győztes, emellett a zsűri és az előadók is részletekkel szolgálnak a produkciókról. A Kulissza két műsorvezetője Pflum Orsi és Forró Bence.

Kapcsolódó Cikkek