2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Szombathely

Szombathely a pedagógusképzés központja

Elkezdődik a középiskolai tanárok képzése Szombathelyen – jelentette be az ELTE Savaria Egyetemi Központ nyílt napján dr. Németh István koordinációs rektorhelyettes. A szakokra már ebben a felvételi időszakban, február 15-ig lehet jelentkezni.

– 2013 novemberében bejelentettük, hogy a SEK gépészmérnökképzést indít, 2017 februárjában csatlakoztunk az Eötvös Loránd Tudományegyetemhez. 2018 januárja egy ezekhez mérhető mérföldkő az intézmény életében: Szombathelyen megkezdődik a középiskolai tanárok képzése osztatlan és rövid ciklusú formában is – fogalmazott dr. Németh István az egyetem nyílt napján. A rektorhelyettes hozzátette: az ELTE ezzel a döntéssel egyértelműen kinyilvánította,  hogy Szombathely a régió vezető pedagógusképzési központja lesz. – A XXI. században szükség van felkészült tanárokra és pedagógusokra, hiszen az oktatás nem gépesíthető, kiváló emberek kellenek a katedrákra – fűzte hozzá.


Németh István koordinációs rektorhelyettes szerint újabb mérföldkőhöz érkezett az egyetem Fotó: ELTE facebook

A most érettségizőkön kívül a már diplomás általános iskolai tanárokat is várják a szakra. Első körben a közismereti tantárgyak – matek-fizika, biológia-földrajz, magyar-történelem –, valamint az angol közül választhatnak az érdeklődők.

A régi-új szombathelyi középiskolai tanárszakok a felvételi tájékoztató pótkötetében elérhetőek, az idei felvételi időszak pedig február 15-én zárul. Eddig kell eldönteniük a felvételizőknek, hogy hol folytatják tanulmányaikat.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.