EUR: 317,99 Ft
CHF: 280,73 Ft
2019. január 23., szerda
Rajmund, Zelma

Egyéb XIX.kerület

Szülinapra tűzoltóautót tolt el Nick Árpád

Kispest erős embere, az ötszörös Guinness-rekorder Nick Árpád öt évvel korábbi rekordbeállítása után, 65. születésnapján újabb rekordot jegyez. Múlt csütörtökön mellkasának erejével, hegyes kard segítségével egy 18,2 tonnás tűzoltóautót tolt el 1,5 méterre. A rekordbeállítás után a Bóbita óvodásokkal közös tortázás zárta a rendhagyó születésnapi eseményt − tájékoztatott a kispest.hu.

Öt évvel ezelőtt, hatvanévesen, második infarktusa után egy 20,8 tonnás kamiont „szkanderezett le” Nick Árpád, aki most, túl egy komoly gerincbetegségen és sok-sok lelki bajon, 65. születésnapját is a maga módján kívánta megünnepelni − derült ki az összefoglalóból. A rekorder köszönetet mondott a szurkolóknak a kísérlet sikeréért, és megnyugtatta az érte aggódókat.


Másfél méternyire tolta el tűzoltóautót

− Az életben a legfontosabb a pozitív gondolkodás, az visz előre, akár a hétköznapokban, akár a sportban, akár a magánéletben – üzente a Bóbita Óvodából és a Vass iskolából érkező gyerekeknek. A rekordkísérletet Nick Árpád úgynevezett „erőrekord” kategóriában hajtotta végre. Ennek lényege, hogy csupán a kard hosszán keresztül átadott emberi erővel érik el a teljesítményt. A nem veszélytelen mutatvány következtében a 18,2 tonnás jármű másfél métert gurult. A kísérlethez a kerületi tűzoltó-parancsnokság biztosította a létrás tűzoltóautót.

A sportteljesítmény után jöhetett a jól megérdemelt torta
( Fotók: Sáfár Tibor)

Rekord rekord hátán

Az immár hatszoros Guinness-rekorder Nick Árpád számos csúcsot állított fel pályafutása során. Közülük is kiemelkedő teljesítménynek számított, amikor 1997-ben Balatonfüreden egy 234 tonnás katamaránt 11 méterre, 2002-ben egy 60 tonnás Boeing–737-es, repülőt, 2004-ben egy 309 tonnás komphajót, 2010-ben pedig hintókon 100 embert húzott el foggal.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek