EUR: 322,12 Ft
CHF: 281,28 Ft
2018. október 17., szerda
Hedvig

Egyéb XIX.kerület

Szülinapra tűzoltóautót tolt el Nick Árpád

Kispest erős embere, az ötszörös Guinness-rekorder Nick Árpád öt évvel korábbi rekordbeállítása után, 65. születésnapján újabb rekordot jegyez. Múlt csütörtökön mellkasának erejével, hegyes kard segítségével egy 18,2 tonnás tűzoltóautót tolt el 1,5 méterre. A rekordbeállítás után a Bóbita óvodásokkal közös tortázás zárta a rendhagyó születésnapi eseményt − tájékoztatott a kispest.hu.

Öt évvel ezelőtt, hatvanévesen, második infarktusa után egy 20,8 tonnás kamiont „szkanderezett le” Nick Árpád, aki most, túl egy komoly gerincbetegségen és sok-sok lelki bajon, 65. születésnapját is a maga módján kívánta megünnepelni − derült ki az összefoglalóból. A rekorder köszönetet mondott a szurkolóknak a kísérlet sikeréért, és megnyugtatta az érte aggódókat.


Másfél méternyire tolta el tűzoltóautót

− Az életben a legfontosabb a pozitív gondolkodás, az visz előre, akár a hétköznapokban, akár a sportban, akár a magánéletben – üzente a Bóbita Óvodából és a Vass iskolából érkező gyerekeknek. A rekordkísérletet Nick Árpád úgynevezett „erőrekord” kategóriában hajtotta végre. Ennek lényege, hogy csupán a kard hosszán keresztül átadott emberi erővel érik el a teljesítményt. A nem veszélytelen mutatvány következtében a 18,2 tonnás jármű másfél métert gurult. A kísérlethez a kerületi tűzoltó-parancsnokság biztosította a létrás tűzoltóautót.

A sportteljesítmény után jöhetett a jól megérdemelt torta
( Fotók: Sáfár Tibor)

Rekord rekord hátán

Az immár hatszoros Guinness-rekorder Nick Árpád számos csúcsot állított fel pályafutása során. Közülük is kiemelkedő teljesítménynek számított, amikor 1997-ben Balatonfüreden egy 234 tonnás katamaránt 11 méterre, 2002-ben egy 60 tonnás Boeing–737-es, repülőt, 2004-ben egy 309 tonnás komphajót, 2010-ben pedig hintókon 100 embert húzott el foggal.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Innovációs stúdiót alakított ki a LEGO a Nyíregyházi Egyetemen

  Innovációs stúdiót alakított ki a LEGO a Nyíregyházi Egyetemen

  “Csak úgy tudjuk kiszolgálni a Magyarországon működő vállalkozások folyamatosan változó munkaerőigényét, ha közben az oktatás is változik. Ebben mutat kitűnő példát a Nyíregyházi Egyetem (NYE) és a LEGO együttműködése” – mondta Pölöskei Gáborné, a Pénzügyminisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára szerdán a Nyíregyházi Egyetemen kialakított LEGO Education Innovation Studio átadásán.

 • Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Felavatták az erdélyi származású Urmánczy Nándornak állított emlékművet a csepeli Daru-dombon.  A néhai országgyűlési képviselő társaival száz éve, 1918-ban alakította meg a Székely Nemzeti Tanácsot Erdély és Magyarország területi integritásának megőrzéséért, de a Védő Ligák Szövetségének alapítása is az ő nevéhez fűződik.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.