EUR: 312,97 Ft
CHF: 271,73 Ft
2018. február 25., vasárnap
Géza

Egyéb Szolnok

Támogatást kapott a gyermekosztály

Nemrégiben pénzadománnyal gyarapodott a Hetényi Géza Kórház Gyermekeink Egészségéért Alapítványa a Szolnoki Sportcentrum és a város lakóinak segítsége révén.

A város tulajdonában lévő szervezet tavaly indított el jótékonysági akciót először: a Kossuth téri adventi faluban kitettek egy fenyőfát, amelyet a lakók díszíthettek fel egy-egy 400 forintos dísz megvásárlásával. Az embereket pedig karácsony közeledtével meglegyintette a segíteni akarás szele, és közel háromszázan gondolták úgy, hogy érdemes tenni valamit a jó ügy érdekében.


A pénzadományt a múlt hét kedden a Hetényi Géza Kórházban személyesen adta át Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum ügyvezetője, aki kiemelte: a lakosság felajánlásaiból körülbelül 120 ezer forint gyűlt össze, a cég pedig ezt kerekítette fel 200 ezer forintra. Hozzátette, a sikerek láttán idén karácsonykor is lesz ilyen akció. A felajánlást Maroska Anikó, a kórház ápolási igazgatója, valamint dr. Retkes Tamás, a gyermekosztály főorvosa vette át.

Rózsa József, Maroska Anikó és Dr. Retkes Tamás az adományt igazoló oklevéllel

Kapcsolódó Cikkek

 • Sminkbemutató szép lányokkal

  Sminkbemutató szép lányokkal

  Ahogy arra számítani is lehetett, a jelentős szakmai és közönségvisszhangot keltett, nemrég lezajlott, érdi rendezésű Pest Megye Szépe verseny döntőjében szereplő hölgyek sorra kapják a felkéréseket a szépségipar különféle területeiről.

 • A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette a világ első barlangrajzait – állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport, amely elsőként talált meggyőző bizonyítékot arra, hogy a neandervölgyieknek a Homo sapienshez hasonló művészi érzékük lehetett.

 • Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Az Európai Unió tengeri határát ugyanúgy meg kell védeni, mint ahogy Magyarország is képes volt arra, hogy megvédje az EU külső, szárazföldi határát – mondta el telefonon az MTI-nek pénteken Máltáról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.