EUR: 321,76 Ft
CHF: 280,45 Ft
2018. október 17., szerda
Hedvig

Belföld

Tarlós: A fővárosi menedékhelyeken csaknem 90 százalékos a kihasználtság

Csaknem 90 százalékos a fővárosi menedékhelyek kihasználtsága a rendkívüli hidegben – mondta a főpolgármester a tv2 Mokka című műsorában hétfő reggel. Tarlós István arról is beszélt, hogy idén folytatódnak az árvízvédelmi fejlesztések, szeptemberig megkezdődik a Lánchíd felújítása, és még azt megelőzően a BAH-csomóponti felüljárót újítják meg.

A főpolgármester elmondta: a rendkívüli hideg miatt vasárnap késő este tartottak konzultációt. A budapesti szállásokon csaknem hatezer férőhely van, ezek kihasználtsága 88 százalékos. A főváros szakirányú cége mellett a máltai szeretetszolgálat és a Menhely Alapítvány segíti a rászorulókat. 283 szabad ágy még mindig van, és azokon kívül is van lehetőség további 130 ember elhelyezésére.


Tarlós István szólt arról, hogy a szombat délben életbe lépett vörös kód – amelyet akkor rendelnek el, ha a napi középhőmérséklet mínusz 10 Celsius-fok alá süllyed – Budapesten. Ez azt jelenti, hogy minden szociális intézménynek, nemcsak a hajléktalanellátóknak, fogadniuk kell az otthontalanokat. Példaként említette, hogy az idősek otthonaiban is biztosítanak elhelyezést. A főpolgármester kiemelte: a 06-1-338-4186-os diszpécservonalon mindenki jelentheti, ha ellátatlan hajléktalannal találkozik.

Tarlós István a fővárosi munkák, fejlesztések kapcsán kitért arra is, hogy az árvízvédelem folytatódik. Példaként említette a Római-parton az Aranyhegyi-árok, a Barát-patak és a pünkösdfürdői csomópont kivitelezését. Elmondta, hogy a BKV járműállományának cseréje is folytatódik: 2010-hez képest 2019 végére a buszokat, metrókat, trolikat száz százalékban, a villamosoknak pedig több mint az egyharmadát lecserélik.


A főpolgármester közölte, hogy szeptemberig megkezdődik a Lánchíd felújítása. A forgalomszervezéssel összefüggésben előtte “ráncfelvarrást” végeznek a BAH-csomóponti felüljárón. A BAH-csomópont után a Lánchidat és a pesti oldalon a 2-es villamos alagútját és az ottani csomópontot egy ütemben újítják fel.

A munkálatokat a Lánchíddal kezdik, nem sokkal később látnak hozzá a pesti hídfő felújításához, az utóbbi kivitelezése rövidebb ideig tart majd. A második ütem lesz a Váralagút, amelyhez a Clark Ádám tér is hozzátartozik – ismertette a főpolgármester, megjegyezve: összességében meghaladja a húszmilliárd forintot a beruházás.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Feljelentés a Jobbik gyanús pénzügyei miatt

  Feljelentés a Jobbik gyanús pénzügyei miatt

  Feljelentette pártját a Legfőbb Ügyészségen Szabó Balázs, a Jobbik volt szekszárdi alapszervezeti elnöke, mert szerinte csak az ő körzetükben mintegy 8-10 millió forintot fizettetett be a tagokkal a pártkasszába – gyanús körülmények között – a Jobbik elnöksége.

 • Elég a taxis hiénákból!

  Elég a taxis hiénákból!

  Már megint valami, ami rossz hírünket kelti a világban: a trükköző és elsősorban a külföldi vendégekre utazó taxis hiénák nemcsak az utasokat, hanem a szabályosan működő taxisokat is megkárosítják.

 • Elutasította a parlament Sorosék jelentését

  Elutasította a parlament Sorosék jelentését

  Megszavazta a parlament kedden a Magyarország szuverenitásának megvédéséről szóló, Soros-Sargentini jelentés elleni határozatot. Ez egyben fel is szólítja a kormányt, hogy ne engedjen a zsarolásnak, utasítsa vissza a Magyarországot ért valótlan vádakat, és jogi úton is lépjen fel a csalással elfogadott jelentéssel szemben.