EUR: 317,03 Ft
CHF: 279,46 Ft
2019. február 19., kedd
Zsuzsanna

Külföld

Tavaly ismét nyereséget termelt az OMV

A magasabb olaj- és gázáraknak köszönhetően emelkedett tavaly az OMV árbevétele és ismét nyereséget termelt az osztrák olajipari konszern.

Az OMV szerdán közzétett gyorsjelentésében közölte, hogy árbevétele 20,2 milliárd eurót tett ki 2017-ben, 5 százalékkal emelkedett az előző évihez képest.


A megtisztított működési eredmény (CCS EBIT) 93 százalékkal, 2 milliárd 958 millió euróra emelkedett. A vállalat tiszta nyeresége 853 millió euró volt, szemben a 2016-os 183 millió eurós veszteséggel. Az egy részvényre jutó nyereség 1,33 euróra nőtt 2017-ben az egy évvel korábbi 1,23 eurós veszteség után.

Az OMV tavaly hordónként átlagosan 49,95 dollárért értékesítette a nyersolajat, míg egy évvel korábban, 2016-ban több mint 10 dollárral kevesebbet kapott érte.

A tavalyi negyedik negyedévben 4 milliárd 906 millió eurós bevétel mellett 421 millió euró nyeresége volt az OMV-nek, míg egy évvel korábban 5,4 milliárd euró bevétel mellett 378 millió euró vesztesége volt a vállalatnak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Orbán: Magyar képviseletet nyitunk Izraelben – Videó!

  Orbán: Magyar képviseletet nyitunk Izraelben – Videó!

  Mint arról már beszámoltunk, külgazdasági képviseletet nyit a magyar kormány Jeruzsálemben, ami újabb előrelépés lesz a magyar-izraeli kapcsolatok szorosabbra fűzésében – mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Jeruzsálemben tett diplomáciai látogatása során.

 • Dinamikusan fejlődnek a magyar-indonéz kapcsolatok

  Dinamikusan fejlődnek a magyar-indonéz kapcsolatok

  Dinamikusan fejlődnek a magyar-indonéz kapcsolatok, ennek egyik legutóbbi példája, hogy a magyar kormány hiteléből felépülő vízügyi létesítmények közel félmillió ember vízellátását fogják biztosítani Indonéziában – mondta Joó István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) export növeléséért felelős helyettes államtitkára az MTI-nek telefonon adott interjújában.

 • Újabb nők térnének haza, akik korábban az Iszlám Állam tagjai voltak

  Újabb nők térnének haza, akik korábban az Iszlám Állam tagjai voltak

  Egy 22 éves szarajevói nő levélben fordult a bosznia-hercegovinai hatóságokhoz, és azt kérte, hogy két másik nőtársával és kiskorú gyermekeikkel együtt hazatérhessenek Boszniába; elmondása szerint korábban férjeik kényszerítették őket arra, hogy csatlakozzanak az Iszlám Állam terrorszervezethez – írta az Index.