2018. augusztus 15., szerda
Mária

Egyéb Debrecen

Tele van tervekkel az egyetem

A Debreceni Egyetem vezetői az intézmény múlt évi eredményeit és jövőbeli terveit ismertették a sajtó munkatársaival egy kötetlen beszélgetésen. A már hagyományosnak számító „sajtóreggelit” idén a Kenézy Gyula Egyetemi Kórházban tartották.

Rekordévet zárt 2017-ben az egyetemi kommunikáció. Az intézmény kapcsán tízezernél több híradás jelent meg a nyomtatott sajtóban és az elektronikus, online felületeken. A hirek.unideb.hu weboldalon több mint 900 beszámolót publikált a sajtóiroda, az intézményi regisztrációs oldalon keresztül pedig 890 sajtómegkeresés érkezett. A tapasztalatokat kötetlen megbeszélésen elemezték az intézmény vezetői és a legtöbb egyetemi híradást publikáló szerkesztőségek vezetői és szerkesztői.


Az intézmény terveiről szólva Szilvássy Zoltán elárulta, hogy már elkezdődött az egyeztetés az egyetem és a város között a hosszú távú, 2050-ig szóló stratégiai tervekről. A rektor elsősorban az orvos-, valamint a műszaki, informatikai és mérnökképzés területén tervezett fejlesztések fontosságát hangsúlyozta. Lampé Zsolt, a Kenézy Gyula Egyetemi Kórház főigazgatója arról beszélt, hogy az integráció után az egyik legfontosabb feladat a közös betegellátás megszervezése és a betegek végigkövetése az ellátórendszerben.

Berényi Ervin, a Klinikai Központ elnöke szerint létfontosságú a legoptimálisabb betegutak kialakítása, amihez megfelelő protokollokat kell kidolgozni. Az elnök emlékeztetett arra, hogy az egyetem tervei között szerepel többek között egy járóbeteg- és egy sürgősségi-traumatológiai központ létrehozása. Bács Zoltán, az egyetem kancellárja kiemelte: az integráció révén egy országos szinten egyedülálló intézmény jött létre, az egységes betegellátó rendszer mások számára is jó példa lehet. Bács Zoltán hozzátette: már most fel kell készülni a város folyamatosan növekvő lakosságának egészségügyi ellátására.


Bognár István, a Hallgatói Önkormányzat elnöke az intézmény harmadik missziós tevékenységéhez kötődő hallgatói programok szerepét hangsúlyozta, melyekkel olyan környezetet igyekeznek teremteni az egyetemen, hogy a hazaiak mellett a külföldi hallgatók is otthon érezzék magukat.

Kapcsolódó Cikkek

 • In memoriam Matus György

  In memoriam Matus György

  72 éves korában elhunyt Matus György, a Vörösmarty Színház művésze, aki 20 évig volt a Miskolci Nemzeti Színház társulatának tagja.

 • Licitáljon, hogy segíthessen!

  Licitáljon, hogy segíthessen!

  A nyíregyházi Tomek Zoltán jól ismert a futball szurkolói körökben. A 42 éves kétgyermekes, súlyosan beteg édesapáért az elmúlt egy évben összefogott az egész magyar sporttársadalom.

 • Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  A kétezres évek egyetlen miskolci zenekara a Holdviola, mely országosan is ismert és sikeres. Tízéves évfordulójukra készülve kerestük meg Farkas Pétert, a formáció vezetőjét, hogy beszéljen nekünk az indulásról, sikerekről és az elkövetkezendő időszak terveiről.

 • Cserkészek táboroztak

  Cserkészek táboroztak

  Láthatóan jó hangulatban telt a visegrádi négyek országaiból érkező cserkészek számára szervezett nemzetközi találkozó, amelynek Dunaújváros adott otthont.