EUR: 310,93 Ft
CHF: 269,77 Ft
2018. február 20., kedd
Aladár, Álmos

Aktuális

Terrorgyanús videókat találtak Budapesten

Terrorcselekmény előkészületére utaló videókat találtak a zsaruk egy VIII. kerületi rajtaütés során – értesült a Lokál. Úgy tudjuk, egy józsefvárosi internetkávézóban még múlt héten találtak másfél kilónyi drogot a  nyomozók, akik aztán a TEK-et is értesítették, mert az egyik számítógépen gyanús, külföldre irányuló készpénzátutalásokra és még gyanúsabb videókra bukkantak.

Napokig figyelték a VIII. kerületi internetkávézót a helyi zsaruk, mielőtt lecsaptak volna a gyrost is árusító kereskedelmi- és vendéglátóegységre. Az lett gyanús nekik, hogy az üzletből a vendégek jelentős része nagyon rövid idő, jellemzően néhány másodperc után – és gyros nélkül – távozik. Az üzlet üzemeltetője egy 47 éves magyar állampolgárságú nő, aki afgán élettársa hatására áttért az iszlám hitre, olyannyira, hogy hagyományos öltözetet is viselt.


A kerületi zsaruk ezek után csaptak le, a házkutatás során pedig a gyanújuk be is igazolódott: a vendégek jelentős része nem gyrosért, inkább marihuánáért tért be, ebből az anyagból ugyanis mintegy másfél kilogrammnyit foglaltak le a helyszínen, ahol a falakon szír és afgán zászlók lógtak. De még így is várt meglepetés a rendőrökre, akik a helyszínelés során az elfogott M. Etelka afgán állampolgárságú élettársához köthető egyik számítógépen olyan videófelvételekre bukkantak, amelyek felvetették a terrorcselekmény előkészületének gyanúját. Forrásaink szerint a helyszínen egy szakember már tisztázta, hogy a gyanús videókat nem az internetről töltötték le, saját készítésűek, ezért a komputert a Terrorelhárítási Központ munkatársai vizsgálják.

Úgy tudjuk, a számítógépről az is kiderült, hogy valaki az üzletből hetente több alkalommal is – alkalmanként 400 eurót – utalt egy franciaországi bankszámlára. Ez azért is érdekes, mert információink szerint az elfogott nő élettársát kitiltották Franciaországból.


Az ügyben kérdéseket küldtünk a rendőrségnek és a TEK-nek. A BRFK válaszából kiderült, hogy az ügyben kábítószer-kereskedelem bűntett gyanúja miatt indult nyomozás. Gyanúsítottként egy 43 éves magyar és egy 47 éves román nőt hallgattak ki a nyomozók, ők előzetes letartóztatásban vannak. A TEK-től egyelőre nem kaptunk választ.

 

Kapcsolódó Cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Muszlimbarát párt lett a Jobbik

  Muszlimbarát párt lett a Jobbik

  Csúsztatnak, hazudnak, sőt letagadják a néhány évvel korábbi szélsőjobboldali megszólalásaikat is. A Jobbik hiába hirdeti néppártosodását, a cukiság mögül rendre kibújik az arab világhoz való vonzódás.

 • Bulinegyed: érvénytelen voksolás

  Bulinegyed: érvénytelen voksolás

  Érvénytelenül zárult a belső-erzsébetvárosi vendéglátóhelyek nyitva tartásáról szóló helyi népszavazás – közölte közleményben a VII.

 • Karácsony Soros trójai falova

  Karácsony Soros trójai falova

  Tele van Soros György embereivel Karácsony Gergely MSZP-s miniszterelnök-jelölt tanácsadó testülete – hívta fel a figyelmet a Magyar Idők. A Párbeszéd társelnöke – aki az SZDSZ tanácsadójából lett előbb az LMP alapítója, majd beállt Bajnai Gordon mögé az Együtt–PM tagjaként – körbevette magát egykori liberális potentátokkal.