EUR: 322,89 Ft
CHF: 284,70 Ft
2018. augusztus 14., kedd
Marcell

Egyéb XVI.kerület

Tessék iskolát választani!

Február 3-án immár hetedik alkalommal rendezik meg a Corvin Művelődési Házban a Kertvárosi Iskolaválasztót. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján 600–800 látogató is megfordulhat a rendezvényen.

Az országban az elsők között rendeztek kerületi iskolaválasztót a Kertvárosban. Az elmúlt években egyre nagyobb a sikere a rendezvények, így nem csoda, hogy február 11-én 9.30-tól 13 állami fenntartású iskola mutatkozik be a gyerekeknek. No és persze a szülőknek, ez a nap ugyanis arról szól, hogy az iskolák megmutassák, mitől mások, miben különböznek a többitől.


A leendő elsősöket kreatív játékokkal várják (Fotó: Máté Krisztián, a kép a 2017-es iskolaválasztón készült)

Mint azt megtudtuk, a gyerekeknek egész délelőtt játékos foglalkozásokat tartanak majd a tanárok, mellyel az iskolák erősségeit, specialitását mutatják be. Eközben a felnőttek 9.30-tól kapnak tájékoztatást a beiskolázás gyakorlati tudnivalóiról és a felmerülő kérdésekre is válaszolnak az iskolaigazgatók. A szülők tájékozódhatnak az intézmények sajátosságairól, gazdag pedagógiai, módszertani kínálatáról és a választási lehetőségekről. A személyes találkozás lehetősége, a kérdések és az arra kapott válaszok segíthetik a szülőket abban, hogy ne legyen olyan nehéz az iskolatáska. A rendezvény óriási népszerűségnek örvend, hiszen ilyenkor teljesen megtelik a ház gyerekekkel, lényegében egy gombostűt sem lehet leejteni.
Az óvódás gyerekek szülei mind megkapták a meghívókat, de a szervezők természetesen mindenkit szeretettel várnak az ingyenes programra.

Egy iskola élete, képekben (Fotó: Máté Krisztián, a kép a 2017-es iskolaválasztón készült)

Kapcsolódó Cikkek

 • Licitáljon, hogy segíthessen!

  Licitáljon, hogy segíthessen!

  A nyíregyházi Tomek Zoltán jól ismert a futball szurkolói körökben. A 42 éves kétgyermekes, súlyosan beteg édesapáért az elmúlt egy évben összefogott az egész magyar sporttársadalom.

 • Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  A kétezres évek egyetlen miskolci zenekara a Holdviola, mely országosan is ismert és sikeres. Tízéves évfordulójukra készülve kerestük meg Farkas Pétert, a formáció vezetőjét, hogy beszéljen nekünk az indulásról, sikerekről és az elkövetkezendő időszak terveiről.

 • Cserkészek táboroztak

  Cserkészek táboroztak

  Láthatóan jó hangulatban telt a visegrádi négyek országaiból érkező cserkészek számára szervezett nemzetközi találkozó, amelynek Dunaújváros adott otthont.

 • Négy napig szólt a jazz

  Négy napig szólt a jazz

  Remek zenék, pompás borok a Nagyerdőben, a Békás-tó környékén. Egyszerre gasztronómia, kulturális parádé és  hagyományosan jó kis közösségi találkahely volt a múlt hét csütörtöktől vasárnapig tartó program.