2018. november 18., vasárnap
Jenő

Egyéb XVI.kerület

Tessék iskolát választani!

Február 3-án immár hetedik alkalommal rendezik meg a Corvin Művelődési Házban a Kertvárosi Iskolaválasztót. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján 600–800 látogató is megfordulhat a rendezvényen.

Az országban az elsők között rendeztek kerületi iskolaválasztót a Kertvárosban. Az elmúlt években egyre nagyobb a sikere a rendezvények, így nem csoda, hogy február 11-én 9.30-tól 13 állami fenntartású iskola mutatkozik be a gyerekeknek. No és persze a szülőknek, ez a nap ugyanis arról szól, hogy az iskolák megmutassák, mitől mások, miben különböznek a többitől.


A leendő elsősöket kreatív játékokkal várják (Fotó: Máté Krisztián, a kép a 2017-es iskolaválasztón készült)

Mint azt megtudtuk, a gyerekeknek egész délelőtt játékos foglalkozásokat tartanak majd a tanárok, mellyel az iskolák erősségeit, specialitását mutatják be. Eközben a felnőttek 9.30-tól kapnak tájékoztatást a beiskolázás gyakorlati tudnivalóiról és a felmerülő kérdésekre is válaszolnak az iskolaigazgatók. A szülők tájékozódhatnak az intézmények sajátosságairól, gazdag pedagógiai, módszertani kínálatáról és a választási lehetőségekről. A személyes találkozás lehetősége, a kérdések és az arra kapott válaszok segíthetik a szülőket abban, hogy ne legyen olyan nehéz az iskolatáska. A rendezvény óriási népszerűségnek örvend, hiszen ilyenkor teljesen megtelik a ház gyerekekkel, lényegében egy gombostűt sem lehet leejteni.
Az óvódás gyerekek szülei mind megkapták a meghívókat, de a szervezők természetesen mindenkit szeretettel várnak az ingyenes programra.

Egy iskola élete, képekben (Fotó: Máté Krisztián, a kép a 2017-es iskolaválasztón készült)

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.