EUR: 314,55 Ft
CHF: 277,71 Ft
2019. március 21., csütörtök
Benedek

Egyéb XVI.kerület

Tessék iskolát választani!

Február 3-án immár hetedik alkalommal rendezik meg a Corvin Művelődési Házban a Kertvárosi Iskolaválasztót. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján 600–800 látogató is megfordulhat a rendezvényen.

Az országban az elsők között rendeztek kerületi iskolaválasztót a Kertvárosban. Az elmúlt években egyre nagyobb a sikere a rendezvények, így nem csoda, hogy február 11-én 9.30-tól 13 állami fenntartású iskola mutatkozik be a gyerekeknek. No és persze a szülőknek, ez a nap ugyanis arról szól, hogy az iskolák megmutassák, mitől mások, miben különböznek a többitől.


A leendő elsősöket kreatív játékokkal várják (Fotó: Máté Krisztián, a kép a 2017-es iskolaválasztón készült)

Mint azt megtudtuk, a gyerekeknek egész délelőtt játékos foglalkozásokat tartanak majd a tanárok, mellyel az iskolák erősségeit, specialitását mutatják be. Eközben a felnőttek 9.30-tól kapnak tájékoztatást a beiskolázás gyakorlati tudnivalóiról és a felmerülő kérdésekre is válaszolnak az iskolaigazgatók. A szülők tájékozódhatnak az intézmények sajátosságairól, gazdag pedagógiai, módszertani kínálatáról és a választási lehetőségekről. A személyes találkozás lehetősége, a kérdések és az arra kapott válaszok segíthetik a szülőket abban, hogy ne legyen olyan nehéz az iskolatáska. A rendezvény óriási népszerűségnek örvend, hiszen ilyenkor teljesen megtelik a ház gyerekekkel, lényegében egy gombostűt sem lehet leejteni.
Az óvódás gyerekek szülei mind megkapták a meghívókat, de a szervezők természetesen mindenkit szeretettel várnak az ingyenes programra.

Egy iskola élete, képekben (Fotó: Máté Krisztián, a kép a 2017-es iskolaválasztón készült)

Kapcsolódó Cikkek

 • Termékeny tavasz az állatkertben

  Termékeny tavasz az állatkertben

  Utódokat nevelnek a tanyaházi juhok, megszülettek az első kecskegidák, és a kengurukölyök is rendszeresen kidugja fejét anyja erszényéből.

 • Pro Urbe díjat kapott Ormos Zsuzsanna

  Pro Urbe díjat kapott Ormos Zsuzsanna

  Ormos Zsuzsanna pedagógus, képzőművész kapta Hódmezővásárhely önkormányzatának Pro Urbe-díját. Az elismerést teljes egyetértésben ítélte oda a kitüntetett négy évtizeden át zajló munkájáért a város vezetése és a képviselő-testület.

 • Teljesen megújul a Sas út

  Teljesen megújul a Sas út

  A beruházás alapján 780 méteres szakasz újul meg, emellett 830 méter hosszú kerékpárút épül, amely csatlakozik az észak-déli hálózatba.