EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Belföld

Titokban nyomozzák a terrorgyanús videókat

Fedett nyomozásban vizsgálják – információink szerint – a nyomozóhatóságok azoknak a terrorgyanús videóknak a készítési körülményeit, amiről tegnap számoltunk be. Mint megírtuk: a rendőrség múlt héten csapott le egy Baross utcai internetkávézóra, ahol másfél kilónyi marihuána mellett olyan számítógépes tartalmakat, saját készítésű videókat is találtak, amelyek felvetik a terrorcselekmény előkészületének gyanúját.

Lapunk kérdésére a BRFK ezt az információt nem cáfolta, csupán hangsúlyozták: náluk kizárólag a kábítószer miatt indult büntetőeljárás. Ez nem meglepő, hiszen nemzetbiztonsággal összefüggő ügyekben a helyi rendőri szerveknek nincs hatáskörük. A TEK pedig szűkszavú közleményt juttatott el lapunkhoz: „A Terrorelhárítási Központ nem rendelkezik nyílt nyomozati jogkörrel, ezért sem büntetőeljárást, sem gyanúsítást nem kezdeményez.” Válaszában a TEK sem cáfolta, hogy ne folytatnának „fedett” nyomozást az ügyben.


Kapcsolódó Cikkek

  • Megjelent a Szent Korona útját bemutató kötet

    Megjelent a Szent Korona útját bemutató kötet

    A Szent Korona kalandos útjáról jelent meg kötet a Magyar Tudományos Akadémia kutatócsoportjának munkája nyomán – mondta Pálffy Géza történész, a kutatócsoport tagja az M1 aktuális csatornán szombaton.

  • Február 4-től Pécel és Aszód között nem járnak a vonatok

    Február 4-től Pécel és Aszód között nem járnak a vonatok

    Február 4-től várhatóan december végéig nem járnak a vonatok Pécel és Aszód között a Budapest-Hatvan vasútvonal felújítása miatt. Az első ütemben május 12-ig tartó menetrendi változások között van, hogy InterCityk helyett a Keleti pályaudvar és Hatvan között pótlóbuszok járnak majd, a többi vonat helyett (eltérő szakaszokon) lesznek pótlóbuszok – közölte a MÁV pénteken az MTI-vel.