2018. október 23., kedd
Gyöngyi

Belföld

Titokban nyomozzák a terrorgyanús videókat

Fedett nyomozásban vizsgálják – információink szerint – a nyomozóhatóságok azoknak a terrorgyanús videóknak a készítési körülményeit, amiről tegnap számoltunk be. Mint megírtuk: a rendőrség múlt héten csapott le egy Baross utcai internetkávézóra, ahol másfél kilónyi marihuána mellett olyan számítógépes tartalmakat, saját készítésű videókat is találtak, amelyek felvetik a terrorcselekmény előkészületének gyanúját.

Lapunk kérdésére a BRFK ezt az információt nem cáfolta, csupán hangsúlyozták: náluk kizárólag a kábítószer miatt indult büntetőeljárás. Ez nem meglepő, hiszen nemzetbiztonsággal összefüggő ügyekben a helyi rendőri szerveknek nincs hatáskörük. A TEK pedig szűkszavú közleményt juttatott el lapunkhoz: „A Terrorelhárítási Központ nem rendelkezik nyílt nyomozati jogkörrel, ezért sem büntetőeljárást, sem gyanúsítást nem kezdeményez.” Válaszában a TEK sem cáfolta, hogy ne folytatnának „fedett” nyomozást az ügyben.


Kapcsolódó Cikkek

 • A magyar nemzet 1956-ban világtörténelmet írt

  A magyar nemzet 1956-ban világtörténelmet írt

  A magyar nemzet 1956-ban világtörténelmet írt – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden, az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóján a budapesti Széna téri ’56-os emlékműnél tartott megemlékezésen.

 • Új műsorok indulnak az M5 csatornán októberben

  Új műsorok indulnak az M5 csatornán októberben

  Az Operaház felújításával, aktuális közéleti kérdésekkel és tudományos eredményekkel foglalkozó új műsorok indulnak az M5 kulturális csatornán októberben – mondta el Siklósi Beatrix csatornaigazgató az MTI-nek.

 • Felvonták a nemzeti lobogót a Parlament előtt

  Felvonták a nemzeti lobogót a Parlament előtt

  Katonai tiszteletadással, Áder János köztársasági elnök és Kövér László, az Országgyűlés elnöke jelenlétében felvonták a nemzeti lobogót az 1956-os forradalom és szabadságharc 62.